ANKETA Što nam nosi četvrti val pandemije?: U Velikoj Gorici od početka rujna 149 novozaraženih

četvrti val
Foto: Gorica.info

Četvrti val pandemije koronavirusom nedvojbeno je stigao u Hrvatsku. Brojevi novozaraženih već se danima na razini države kreću oko tisuću dnevno, ukupni broj aktivnih slučajeva približava se brojci od 6000, u bolnicama je 600-injak oboljelih, a od njih je svaki deseti na respiratoru. Raste i broj preminulih, kojih je posljednjih dana po desetak.

I u Velikoj Gorici četvrti val ostavlja traga. Primjerice, od 1. do 14. rujna na području Zagrebačke županije evidentirano je ukupno 968 novozaraženih. U isto vrijeme u Velikoj Gorici bilo ih je 149. To znači da je 15 posto svih zaraženih u našoj županiji iz našeg grada. Dan s najviše novozareženih u rujnu bio je četvrtak (9.9.) kada je objavljeno da je evidentirano 136 novih slučajeva u posljednja 24 sata. Taj dan ih je u Velikoj Gorici bilo 28.

Četvrti val utječe i na djecu koja su prije desetak dana ponovno, nakon ljetnog odmora, sjela u školske klupe. S jučerašnjim danom na području Zagrebačke županije jedan je čitav razredni odjel bio u samoizolaciji, kao i dio učenika još dva razreda.

Jesen koja je pred nama i koju će vjerojatno ponovno obilježiti pandemija ponukala nas je na sastavljanje nove ankete:

Što mislite kako će se četvrti val zaraze koronavirusom, koji je već počeo kod nas, odraziti na naš svakodnevni život?

  1. Neće se dogoditi ništa posebno novo u odnosu na sadašnje mjere
  2. Pooštrit će se protuepidemiološke mjere, ali ne drastično
  3. Bez tzv. Covid putovnica gotovo nigdje neće biti moguć ulazak u zatvorene prostore poput kafića, restorana, klubova itd.
  4. Znatno će se pooštriti sve mjere, vjerojatan je i novi lockdown jer nas čeka veliki broj zaraženih, hospitaliziranih i umrlih od Covida
  5. Bit će onako kako odgovara političarima
  6. Ne znam i nije me briga. 

Anketu može ispuniti na naslovnici našeg portala.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare