Odzvonilo je divljim odlagalištima otpada: Velika Gorica nabavila mobilne kamere

otpada

Zbog neodgovornih pojedinaca na području Velike Gorice postoji između 20 i 30 divljih odlagališta otpada. Njihov broj se stalno mijenja. Čim radnici VG Čistoće uklone odbačeno smeće, ubrzo se na istom mjestu ili negdje u blizini pojavi novo divlje odlagalište. Gorička vlast kreće u borbu protiv onih koji uporno krše propise i to postavljanjem nadzornih kamera.

– Pokrenuli smo sveobuhvatnu akciju protiv ilegalnog odlaganja otpada na širem području grada. Jedna od aktivnosti bit će i postavljanje skrivenih mobilnih kamera na svim područjima na kojima se ilegalno odlaže otpad. Prve kamere su stigle, a tijekom idućih dana bit će i postavljene na terenu. Osim postavljanja kamera pojačat ćemo i prisutnost gradskih službenika na terenu – objavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Samo u prošloj godini iz goričkog gradskog proračuna, odnosno našim novcem, plaćeno je 421.136,21 kuna, a uklonjeno je gotovo 815 tona otpada koje su odbacili nesavjesni građani.

Lani su očišćena divlja odlagališta u Kurilovcu, Kušancu, Donjoj i Gornjoj Lomnici, Vukovini, Velikoj Kosnici, Velikoj Mlaki, Kobiliću, Lazini Čičkoj, Mraclinu, Kučama, Ščitarjevu i Cerovskom Vrhu.

Više puta se čistilo i oko kanala Sava-Odra na potezu od Kušanca do Lukavca gdje građani obično tijekom vikenda ili praznika dovoze glomazni i građevinski otpad. Isto se događalo i oko ZTC-a gdje su građani dovozili miješani komunalni i glomazni otpad. Bilo je situacija da su ga istovarili doslovno nasred ceste.

Takve se sitaucije više ne bi smjele događati jer će prekršitelji biti kažnjeni.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare