Mještani Kuča najavili prosvjed: Nezadovoljni su načinom izvođenja i kvalitetom radova na aglomeraciji

Mještana Kuča nezadovoljni načinom i kvalitetom izvođenja radova na aglomeraciji u njihovom mjestu organiziraju prosvjed. Prosvjed će se održati u srijedu, 22. rujna s početkom u 18 sati na ulazu u Ulicu Slavka Kolara.

– Nitko od mještana bilo kojeg mjesta u kojem se izvode radovi aglomeracije, apsolutno nema ništa protiv aglomeracije, čak dapače – u 21. stoljeću smo i kanalizacija je nešto bez čega se ne može i ne smije živjeti. Samim time, svaki mještanin je prihvatio buku, prašinu i obilaženja te sve što je popratno u tako opsežnim i kompliciranim radovima – ističu organizatori.

Iz Građanske inicijative “Mještani za mještane – Kuče” podsjećaju kako je Upravni odjel za komunalne djelatnosti i prometa Grada Velike Gorice, 1. prosinca 2020. izdao Rješenje o privremenoj regulaciji prometa izvođaču radova na aglomeraciji tvrtki Ventum gradnja iz Kistanja. Rješenjem su definirane obveze izvođača radova kojih se, kako tvrde iz Građanske inicijative, tvrtka Ventum gradnja ne pridržava.

kuča

U nezaštićenu rupu upalo vozilo

Kao primjere navode ulicu braće Radić gdje je iskopana rupa (cca 5x4x4 m, kod Stare škole) i tako nezaštićena i neobilježena stoji više od dva mjeseca, u Petrovoj ulici iskopane su tri rupe preko cijele ulice koje onemogućuju prolaz, osim biciklom ili pješice za stanare. I ova rupa je također neobilježene više od dva mjeseca. U Velikoj Kiševini iskopana je rupa preko pet metara u širinu i dubinu, neobilježena i nezaštićena više od dva mjeseca. To je rupa u koju je nedavno upalo vozilo, a ona je i dalje otvorena.

Mještani Kuča bune se i protiv istovremenog nenajavljenog otvaranja radilišta na nekoliko mjesta, npr. Lučićeva kod kbr. 9 . i kod kbr. 109. (tzv. Fulićeva ulica), neadekvatnog obilježavanja radova, nepostavljanja znakova i zaštitnih ograda radilišta, reflektirajućih znakova, svjetlosnih signalizacija,…

Upozoravaju i na nesanirana oštećenja na kolniku nakon izvođenja radova ili slijeganja nakon izvršenih radova. Ističu kako je gotovo svako vozilo pretrpjelo neku vrstu štete zbog radova (amortizeri, nosači, stabilizatori, karteri, gume, kotači,…).

kuča

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare