Krunoslav Višić: Zadovoljan sam dinamikom radova na provođenju aglomeracije, sve ide po planu

aglomeracije

Danas je u Gradskoj vijećnici održano javno predstavljanje projekta Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica. Riječ je o kapitalnom investicijskom projektu, stoga je na ovaj način javnosti i svim zainteresiranima omogućen uvid u trenutačno stanje provođenja projekta.

O dinamici radova detaljnije je govorio direktor VG Vodoopskrbe Krunoslav Višić, koji je uvodno naglasio da je riječ o najvećem infrastrukturnom projektu na našem području koji će svojim završetkom uvelike poboljšati sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Turopolju.

– Projekt napreduje prema zadanim rokovima, a njegova realizacija odvija se kroz tri cjeline. Ukupno je realizirano 70,3% fizičkih radova. Vrlo sam zadovoljan tim postotkom jer je vidljivo da pratimo dinamiku radova, odnosno prema fizičkim pokazateljima vidljivo je da smo puno više ispred zadanog roka izvedenih radova – istaknuo je Višić.

Ponude za pročistač otvaramo krajem listopada

Osvrnuo se potom i na, prema mnogima, najveći problem ovog projekta – pročistač otpadnih voda. Već je poznato da je prvi natječaj poništen, a Višić je danas najavio da će ponude pristigle na novi natječaj biti otvorene 25. listopada. Iako je zbog toga proces usporen, Višić umiruje javnost da to neće utjecati na njegovu provedbu.

– Činjenica je da su cijene materijala porasle. Kompletna vrijednost svih radova je kroz novu nivelaciju i studije predana u Europu na odobrenje. Vrlo vjerojatno zbog evidentnog kašnjenja u samoj proceduri izvođenja radova, odnosno odabira izvođača i početka izvođenja radova za pročistač, to će nam prolongirati neki vremenski period gdje ćemo vjerojatno morati prijeći u drugu fazu sufinanciranja iz Europske unije. Projekt će ići do kraja i iznaći će se sredstva, ili nacionalna ili europska – zaključio je Višić.

Dinamikom radova i dosadašnjom realizacijom projekta zadovoljan je i gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji sugrađane moli za još malo strpljenja jer je uistinu riječ o najvećem projektu u povijesti našega grada.

aglomeracije

– Najvažniji projekt u povijesti grada Velike Gorice iznimno je složen i zahtjevan te iziskuje strpljenje sviju nas s obzirom na to da govorimo o raskopanim prometnicama i otežanom kretanju naših Velikogoričana. Ljeti je prašina, a zimi nastaju rupe i blato što svakako narušava kvalitetu života naših sugrađana. Međutim projekt aglomeracije je takav i zajedničkim snagama moramo učiniti sve da što prije i na što kvalitetniji način projekt završimo u zadanim rokovima – istaknuo je Ačkar.

Ačkar: Pripremamo Aglomeraciju 2

Ačkar je najavio i projekt Aglomeracija 2, u kojeg bi bila uključena sva naselja koja nisu sastavni dio aktualnog projekta. Gradonačelnik poziva na dijalog i zajedništvo kako bi se svi problemi mogli riješiti u hodu, brzo i učinkovito.

Dinamikom radova zadovoljna je i Fani Bojanić, voditeljica Sektora za projekte sufinancirane EU sredstvima Hrvatskih voda, koja je istaknula da Velika Gorica ne odstupa od drugih sredina kad su u pitanju ovakvi projekti kakvih se u Hrvatskoj trenutno provodi 60.

– S obzirom na dinamiku radova, nije upitna realizacija izgradnje same mreže te ostalih objekata, dok uređaj za pročišćavanje koji je u ponovnoj nabavi vjerojatno neće biti gotov do kraja ovog operativnog razdoblja. Sličnih problema imamo i u ostalih 59 projekata diljem Hrvatske. Ovisno o stupnju izgrađenosti, odredit će se model financiranja za dovršetak postrojenja – naglasila je Bojanić.

Osim ovog javnog predstavljanja projekta, građani su danas o projektu aglomeracije mogli saznati i nešto više na promotivnim štandovima koji su bili postavljeni na nekoliko frekventnih lokacija u gradu.

 

guest
3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Marko matić
Marko matić
2 months ago

Zašto lažeš jer policija ima problema sa izvođenjem rocovomerce građani i dinamikom izvođenja radova zbog čega ih štite jer na više lokacija započinju radove i ne završavaju kako to izvodi drugo poduzeće koje izvodi radove na Posavini. Zbog čega vaši ljudi koji su u nadzoru dozvoljavaju ovakvo stanje i nered. Zašto gradonačelnik zbog vašeg nereda i nerada ima problema glede sa stanovnicima koji su ogorčeni zbog navedenih radova

Marko matić
Marko matić
2 months ago

Nemojte lagati ljude

Marko matić
Marko matić
2 months ago

Zašto ležete ljude pogotovo u Velikoj Mlaci Velikomlačka Ulica Hospodine gradonačelničke .kako vi možete podržavati nadzor da ne završe istu ulicu zbog nekog sukoba između vani znanim poznanicima i vi stajete na stranu nadzora da otežu izvođenje radova i nezavršavanje iste ulice pa vi trebate predstavljati nas koji smo vas izabrali a ne građevinsku mafiju