Ministar Vili Beroš: Tko se ne želi cijepiti niti testirati, neće moći raditi niti će dobiti plaću

cijepiti

Ministar Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera govorio je o obveznim covid potvrdama u zdravstvenim ustanovama. Od 1. listopada zdravstveno, ali i nezdravsteno osoblje neće moći ući u bolnicu ako nije cijepljeno ili preboljelo koronu odnosno morat će se testirati .

– Postupak oko covid-potvrde usmjeren je prema povećanju sigurnosti. Takva sigurnost nema cijenu. Možemo razgovarati o trošku, ali inzistirat ćemo na sigurnosti. Testiranje planiramo dvaput tjedno. Ne znamo što s onima koji odbiju test i cijepljenje. Da ne bismo nekoga diskriminirali, uveli smo mogućnost testiranja. Ono će prvo biti besplatno, no ne može dovijeka biti tako. Ako netko ne želi, morat će si to upisati u evidenciju radnog vremena i neće moći prisustvovati poslu i napravit će sustavu i sebi problem. O daljnjim postupanjima ne mogu govoriti, ali sve će biti u skladu sa zakonom – kazao je Beroš.

– Nijedna odgovorna osoba ne bi smjela pribjegavati krivotvorenju. Koliko znam, u zdravstvenom sustavu nije bilo krivotvorina – rekao je Beroš.

Davor Božinović je naglasio da se covid potvrde ne mogu krivotvoriti.

Beroš nije kazao koliko će dugo test zdravstvenim djelatnicima koji se ne žele cijepiti, biti besplatan.

– Sredstva su osigurana, no ne mogu govoriti o tome o kolikom se iznosu radi. Zna se da postoji kontrola bolovanja, za to morate imati opravdanje, a ne željeti se testirati zasad nije obuhvaćeno klasifikacijom bolesti – rekao je ministar Beroš.

 

 

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Vjekoslav
Vjekoslav
2 months ago

Vi stožetaši ste prvi koji ste krivotvorili potvrde, a to se vidjelo dolaskom u sabor nakon 2 dana izolacije i pozitivnog testa pojedinaca, zatim cijepljenje s 2 različita cijepiva u kojima je vjerojatno bila fiziološka. Da ne zaboravim i dalje nudite ljudima novce kod umrlih članova obitelji da potpišemo da je osoba umrla od Covida. Vi ste prevaranti i neće Vam se nitko cijepiti, a Vi dajte otkaze. Pa nedavno vam je iz KBC Dubrava preko 120 medicinskih djelatnika dalo otkaze, a dati će ih još budite sigurni. Neće biti ni gladnih niti žednih. Sram vas može biti da ljudima… Read more »