Četvrta memorijalna utrka Hvidre u čast poginulim hrvatskim braniteljima s velikogoričkog područja

braniteljima
Foto: Gorica.info

Nakon nekoliko godina stanke velikogorička Hvidra početkom listopada organizira memorijalnu utrku u čast poginulim braniteljima s velikogoričkog područja.

Utrka će se održati u subotu, 2. listopada sa startom u 9 sati u Pokupskom na mostu na rijeci Kupi nakon čega će trkači krenuti duž 36 km staze do Velike Gorice.

– To je utrka zamišljena kao jedna trajna zahvalnost braniteljima koji su položili živote za Hrvatsku. Ujedno je ovo i naš doprinos obilježavanju dana 153. brigade Hrvatske vojske koja dan kasnije obilježava svojih 30 godina od osnutka – kaže Željko Klasnić, predsjednik Hvidre Velike Gorice.

Trkači će se prvo okupiti u 7.45 sati kod spomenika Golubica kod gradskog groblja u Velikoj Gorici od kuda je organiziran prijevoz do Pokupskog i starta utrke. Prva dionica je od Pokupskog do Kravarskog s kratkim odmorom gdje će se priključiti još trkača koji će trčati drugu dionicu do Spomen obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata u Velikoj Gorici.

Za sve trkače organizatori su pripremili prigodne poklone

– Utrka nije natjecateljskog karaktera i svi koji su zainteresirani mogu se javiti goričkoj Hvidri za priključenje. Za sada je potvrđeno 40-tak trkača uz veliku podršku Maraton kluba Velika Gorica te Atletskog kluba Žumberak, a pozivamo i građane koji se žele priključiti i u kraćoj dionici utrke, da li je to samo kroz Veliku Goricu ili drugom dijelu staze, da nam se pridruže – kaže Slavko Tolić, voditelj sportskih aktivnost Hvidre, dodavši kako će utrka biti i odličan trening za maratonce koji će vikend iza istrčati Zagrebački maraton.

Na početku utrke položit će se vijenac s mosta na Kupi, a po dolasku na cilj kod spomenika Golubica također će se odat počast poginulim goričkim braniteljima. Nakon utrke organizirano je tuširanje u gradskoj sportskoj dvorani te zajedničko druženje u društvenom domu Rakarje. Prijava je besplatna, a organizatori su pripremili i prigodne poklone zahvale za sudionike. Prijave i informacije na kontakt broj 098265242 (Željko K.)

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare