Mladi Goričani Ema Tot i Andrija Fabijančić, plesači Vege u polufinalu Svjetskog kupa

kupa
Foto: SPK Vega

Ema Tot i Andrija Fabijančić, članovi SPK Vega, sudjelovali su ovog vikenda na Svjetskom kupu u Bratislavi. Ovo je drugo svjetsko natjecanje uživo od početka pandemije na kojem su velikogorički plesači akrobatskog rock ‘n’ rolla uspjeli su predstavljati naš grad i Hrvatsku.

Na natjecanju se okupilo više od 150 plesača iz desetak zemalja, na kojem su opet dominirali Rusi i Ukrajinci kao vodeće svjetke sile ovog sporta. Usprkos toj mašineriji Ema Tot i Andrija Fabijančić su pokazali zavidnu kvalitetu i plasirali se u polufinale natjecanja. U samom polufinalu psihički pritisak je bio ogroman i zbog male pogreške koju laik ne bi ni primjetio završili su na 13. mjestu u kategoriji Juveniles (mlađi juniori) – objavili su iz SPK Vege.

– S obzirom na žestoku konkureniciju, ovo je odličan rezultat, ali i potvrda da su sportaši Vege na dobrom putu da uđu u deset najboljih na svijetu. To je naša dugogodišnja tradicija i velika motivacija u radu – s ponosom je rekao Tomo, glavni trener i predsjednika kluba.

Naporan kraj godine i borba s financijama

– Svjetski kup u Bratislavi prvi je u ovom dijelu godine i s ovim natjecanjem krenula je serija  od 11 natjecanja koje će se održati do kraja godine. Čekaju nas Svjetski kupovi u Austriji, Poljskoj, Ukrajini i Rusiji, kupovi Hrvatske i Državno prvenstvo  i biti će to ludi tempo, ali sretni smo što imamo natjecanja uživo. Najveći problem neće nam stvarati nabijeni tempo već financije koje su neophodne za odlazak na Svjetske kupove. Najveći poraz bi mogao biti nedostak sredstava te da zbog toga moramo preskočiti bilo koje natjecanje, poručuju iz SPK Vega.

 

 

 

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare