Sjajan nastup goričke atletičarke Tene Martinec: U prvom nastupu za reprezentaciju osvojila zlatnu medalju

tene
Foto: MK Velika Gorica

Mlada gorička atletičarka Tena Martinec, članica Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, svoj reprezentativni debi okrunila je pobjedom i prvim mjestom u disciplini 300 m. Atletski dvomeč kadetskih atletskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije održan je u nedjelju u Čakovcu.

Tena je stazu istrčala s vremenom 40.87 sek., a druga je bila Slovenka Zala Matijašec (41,18 sek.), pa dvije Hrvatice Josipa Hriberski (41.52 sek.), Laura Matko (41.90 sek.). Posljednje su bile Slovenke Klara Janža (41.96 sek.) i Ina Miklavžin (42.12 sek.).

U drugoj disciplini, miješana štafeta 4 × 300 m, gdje su nastupili Josipa Hriberski – Tena Martinec – Luka Fučko – Roko Dimić, Tena fantastično trči drugu žensku izmjenu te nadoknađuje do tada stečenu prednost Slovenki i ostvaruje prednost za Hrvatsku reprezentaciju, prije nego štafetu preuzima muški dio ekipe. No, dečki ipak nisu imali svoj dan, a i „zmajčeke” se svakako nešto pitalo. Prednost se istopila i miješana štafeta Hrvatske reprezentacije u konačnici završava na trećem mjestu.

U ukupnom poretku slavili su naši mladi atletičari osvojivši ukupno 368 bodova dok su slovenski kadeti i kadetkinje osvojili 330 bodova. Pobjedu su ostvarile i naše kadetkinje dok su kadeti bili drugi. Ostvareno je ukupno 21 pobjeda i to 8 kod kadeta i 13 kod kadetkinja, objavili su iz Maraton kluba Velika Gorica.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare