Ukrala pet željeznih slivnih rešetki iz središta Velike Gorice: Sud je kaznio sa šest mjeseci zatvora uvjetno

rešetki
Foto: Gorica.info

Zbog krađe pet željeznih slivnih rešetki iz Ulice kralja Stjepana Tomaševića, 49-godišnja Velikogoričanka nepravomoćena je kažnjena uvjetno sa šest mjeseci zatvora. Kazna se neće izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, odlučio je Općinski sud u Velikoj Gorici.

Krađa se dogodila 27. svibnja ove godine u večernjim satima od 19.25 sati do 19.35 sati tijekom radova na rekonstrukciji Ulice kralja Stjepana Tomaševića. Sve je snimila mobitelom zaposlenica frizerskog salona.

Samo dan kasnije, policija je pronašla ukradene rešetke skrivene u šikari pokraj kuće u kojoj trenutačno boravi.

Velikogoričanka je na sudu priznala krađu, kazala je kako je na ulici spazila željezne slivne rešetke koje je potom uzela i odnijela u svoj automobil. U automobilu ju je čekala muška osoba jer ona nema vozačku dozvolu. Posvjedočila je kako prima zajamčenu minimalnu naknadu i dodatno zarađuje prodajom starog željeza s obzirom te da joj je novac potreban.

Sud je uzeo u obzir imovinske prilike u kojima živi Velikogoričanka, težinu djela, okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, kao i činjenicu da je željezne rešetke vratila.

Željezne rešetke u vlasništvu su tvrtke Mebelt, ukupno vrijedne 2.500,00 kuna.

 

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ana Anic
Ana Anic
26 days ago

Bravo za ekspresno rijesavanje slucaja! Bravo i za djelatnicu salona! Kaznjen je zlocin i krađa 2500 kn! Definitivno prioritet na saborskom mafijom koja je oštetila ne samo državu nego i nas, nasu djecu i djecu nase djece. Ne mogu si pomoci ali ovakve vijesti su mi ..u zdrav mozak!

Dragan Brekalo
Dragan Brekalo
8 days ago
Odgovori na  Ana Anic

Mislite li da je to trebalo zanemariti?