Gradonačelnik Ačkar potpisao sporazum koji željeznicu više uključuje u javni gradski prijevoz Velike Gorice

gradonačelnik ačkar i direktor ukić
Gradonačelnik Ačkar poptisao je sporazum s predsjednikom Uprave HŽ Putničkog prometa Ukićem / Foto: Grad VG

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz Željko Ukić potpisali su u četvrtak sporazum o partnerstvu na razvoju integriranog prijevoza. Kao što je poznato organizacija javnog gradskog prijevoza i posebice ne baš idealni odnos sa ZET-om veliki su izazovi za goričku gradsku upravu.

– Novom organizacijom javnog prijevoza na području našeg grada planiramo u puno većoj mjeri usmjeriti putnike prema korištenju željeznice. Prvi korak prema tome je današnje potpisivanje Sporazuma o partnerstvu na razvoju integriranog prijevoza putnika između Grada Velike Gorice i HŽ Putničkog prijevoza. Sporazumom je postignut dogovor vezan uz zajedničke tarife i prijevozne isprave, usklađivanje voznih redova, uvođenje dodatnih linija, informiranje putnika i uspostavljanje ostalih uvjeta za obavljanje i unaprjeđenje integriranog prijevoza – naglasio je nakon potpisivanja sporazuma gradonačelnik Ačkar.

Podsjetimo, Goričani se od početka školske godine dosta žale na gužve i izostanak autobusa na liniji 268 navečer kada se učenici vraćaju iz popodnevne smjene škola u Zagrebu. ZET, pak, tvrdi da je sve to posljedice gužvi u prometu.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i njegov zagrebački kolega Tomislav Tomašević postigli su krajem lipnja dogovor da će ZET do kraja godine voziti sve linije na području Gorice kao i ranije. ZET je zainteresiran i dalje voziti između Zagreba i Velike Gorice, no nema interesa za lokalne linije na području našeg grada. Kraj godine se približva, pa je i ovaj sporazum s HŽ Putničkim prijevozom jedan od koraka u osiguravanju kvalitetnijeg i stabilnijeg gradskog prijevoza.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare