Trener HNK Gorice nakon dvije šokantne utakmice: Oporavili smo se, u Šibenik idemo po pobjedu

šibenik
Hoće li Šibenik biti prekretnica za HNK Goricu koja jzadnji put u prvenstvu pobijedila još koncem kolovoza? / Foto: HNK Gorica

HNK Gorica mogla bi napisati priručnik o tome kako u posljednji trenutak izgubiti već dobivenu utakmicu. Ono što su igrači Gorice priredili svojim navijačima u Osijeku (poraz 2:3 nakon vodstva 2:1) i prošli vikend protiv Rijeke kod kuće (3:4 nakon vodstva 2:1, potom stizanje Rijekine prednosti u 90. minuti i primanje gola za poraz doslovce na kraju sučeve nadoknade) stvarno je bilo šokantno i za infarkt.

Neutralni promatrači pričaju kako su te dvije utakmice prave ljepotice, no navijačima Gorice već je dosta da njihov klub igra te do zadnjeg trenutka napete tekme i da teren napušta kao poražen. Je li Šibenik mjesto za preokret i vraćanje na pobjedničke staze?

– Rezultat nas ne može veseliti, to je jasno, ali s puno toga što smo prikazali imamo razloga biti zadovoljni. Iz posljednje dvije utakmice mogli smo izvući puno više od ove nule, ali što je, tu je. Vrijeme se ne može vratiti, možemo jedino okrenuti se novoj utakmici, koja će također biti zahtjevna, kao i sve dosad. Moramo dati sve od sebe i pokušati uzeti bodove, nema druge – rekao je trener Krunoslav Rendulić pa se okrenuo ogledu sa Šibenikom:

– Zbog kartona ćemo biti bez Lovrića, Doke, Pršira i Delfija, a još od utakmice u Kupu smo bez Steenvoordena. Opet nećemo biti kompletni, ali nema kukanja, imamo dovoljno igrača, svi oni su spremni da iskoriste priliku kad dođe. Ako dobro treniraš i radiš, nema razloga da tako ne bude. Mi od svog plana nećemo odstupati, ići ćemo na Šubićevcu otvorenoga garda i pokušati uzeti sva tri boda, jer za to imamo kvalitetu.

Za razliku od posljednje utakmice u kojoj Goričani nisu imali na raspolaganju niti jednog pravog stopera i kada je tu ulogu odigrao Hrvoje Babec, u konkurenciju se za  Šibenik vraćaju Jovičić, Krizmanić, ali i Kalik, a to znači i da će biti manje “kemijanja” s pozicijama.

– Iskreno, veseli me što se vraćam u vezni red. Trudio sam se biti što bolji na poziciji stopera, ali mislim da se vidjelo da to nije moja prirodna pozicija… No sad je sve to iza nas, nakon dan-dva šoka vratili smo se u normalu, oporavili se od svega što se događalo i okrenuli se sljedećoj utakmici, jer ona dolazi vrlo brzo. Šibenik ima svoje kvalitete, pokazao je ove sezone da se radi o jako dobroj momčadi, no mi znamo tko smo i što smo, idemo tamo pokušati ostvariti svoj cilj – kazao je Hrvoje Babec.

Utakmica Šibenik – Gorica počinje danas u 18 sati.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare