Ove godine zagrebački Advent bit će puno skromniji: Neće biti klizališta ni kućica na Zrinjevcu

advent
Foto: infozagreb.hr / J. Duval

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević odlučio će kako će ovogodišnji Advent biti u sasvim drugačijem, možemo reći, skromnijem izdanju.

Broj kućica bit će daleko manji, a ove godine neće biti ni nekih od građanima najomiljenijih sadržaja. Kako doznaje Večernji list, na Zrinjevcu će biti gradski kulturni program kao i kulturni program Turističke zajednice Grada Zagreba, no bez ugostiteljskog programa. To znači da ondje neće biti kućica. A izostat će i klizalište na Trgu kralja Tomislava, jedno od omiljenih aktivnosti domaćih i stranih posjetitelja.

advent
Foto: infozagreb.hr / J. Duval

– Klizalište je financijski jako skupo – objašnjavaju u Gradu, dodavši da će kućica neće biti niti kod Hrvatskog narodnog kazališta koji će biti ukrašen kao i proteklih godina, a Adventa neće biti niti na Platou Gradec, i to zbog otežanog pristupa nakon prošlogodišnjeg potresa.

advent
Foto: infozagreb.hr / J. Duval

Novost je i da će Turistička zajednica s postojećim ugostiteljima na njihovim lokacijama uključiti ih u adventski program pa će se i tamo nuditi hrana i piće.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević raspisao je natječaj za najam adventskih kućica koji traje do 18. listopada, a u tekstu natječaja piše i popis lokacija za svaku kućicu, njena kvadratura kao i iznos koji treba platiti za najam. Osim toga, strogo je popisano i koliko stolova se može postaviti uz svaku kućicu i kojoj vrsti usluge je namijenjena – od one za prigodnu prodaju do one za prodaju slastica i ugostiteljskih proizvoda.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare