VG Vodoopskrba odgovorila na navode Ivana Bekavca (Most): Nikakav ilegalni šljunak nije ugrađen u aglomeraciju

roco commerce šljunak
Livanjska tvrtka Roco Commerce jedna je od izvođača radova na goričkom projektu aglomeracije / Foto: Gorica.info

Velikogorički gradski vijećnik Mosta Ivan Bekavac javno je prije desetak dana upozorio na navodno nezakonito iskopavanje šljunka na parceli između Velike Gorice i Kušanca, te dodao kako su na tom mjestu viđeni kamioni tvrtke Roco commerce, jednog od glavnih izvođača radova na aglomeraciji.

Gdje putuje nelegalno iskopani šljunak?

Bekavac je tada pozvao odgovorne u gradskoj i državnoj vlasti da ispitaju postoji li ikakva poveznica između kamiona Roco commercea, koji su, kako je javno ustvrdio, na toj parceli viđeni da pune i odvoze nelegalni šljunak, i potencijalno mogućom ugradnjom tog istog šljunka na radovima na aglomeraciji.

bekavac
Ivan Bekavac ukazao je na navodno ilegalno šljunčarenje u društvu saborskog zastupnika Nikole Grmoje

Budući odgovori nisu došli nakon tog Bekavčeva istupa, pitanja smo postavili VG Vodoopskrbi u čijoj je nadležnosti gorička aglomeracija.

”VG Vodoopskrba d.o.o. kao naručitelj u projektu “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica” nema saznanja niti je nadležna za bilo koju radnju izvođača radova koja je u sukobu sa zakonom, a događa se izvan zone prijavljenih gradilišta”, navodi se, među ostalim, u odgovoru kojeg potpisuje Patricia Pušić, suradnica u marketingu agencije koja radi za VG Vodoopskrbu.

Sav šljunak u aglomeraciji je “čist“

Iz tog goričkog gradskog poduzeća nadalje su objasnili kako u projektu aglomeracije koriste i uslugu stručnog nadzora nad izgradnjom koja obuhvaća i kontrolu kvalitete ugrađenog materijala.

“Nakon konzultacija s nadzornom službom dolazimo do zaključka kako je, prema dostupnoj dokumentaciji, sav materijal ugrađen na projektu “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica” ispravno ugrađen i dobavljen od gospodarskih subjekata registriranih kod nadležnog tijela za istraživanje i eksploataciju mineralnih sirovina”, stoji u odgovoru.

Kraj priče o šljunku ili…?

Prema tome niti jedna lopata ilegalno iskopanog šljunka, tvrde u VG Vodoopskrbi, nije ugrađena u aglomeraciju. Tako niti šljunak na koji je upozorio gradski vijećnik Ivan Bekavac nije došao do aglomeracije.

No, VG Vodoopskrba na kraju odgovora još jednom ističe da ”ne može odgovarati za aktivnosti bilo koje ugovorne strane koje se događaju izvan zone gradilišta, kao primjerice nepoštivanje prometnih propisa vozača, ilegalna šljunčarenja, odvoz i istovar viška zemlje na za to nepredviđene lokacije”.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare