Djeca od 1. do 4. razreda na radionici u Buševcu učila što je energija i kako se može štedjeti

energija

Učenici od 1. do 4. razreda OŠ Vukovina – Područne škole Buševec sudjelovali su na radionici “Znanjem do energetskih ušteda”. Radionica je organizirana u okviru projekta Buš Eko?! s partnerom Regea u Domu kulture Buševec.

Na samoj radionici djeca su saznala što je to energija, koja je razlika između obnovljivih i neobnovljivih izvora energije, kako štedjeti energiju i malim koracima doći do velikih ušteda.

Nakon prezentacije učenici su imali priliku pokazati svoje znanje, što su naučili do sada ispunjavanjem kratkog kviza, nakon čega im je prikazan i edukativni film ”Energy, let’s save it” koji je objavila Europska komisija.

Za kraj svi su dobili drvene bojice na poklon kako bi mogli napraviti plakat i nacrtati svoje viđenje na temu ”Kako očuvati okoliš”.

Nakon radionice djeca i nastavnici su bili oduševljeni, kaže Irena Rožić, koordinatorica projekta Buš eko?! te se nada kako su im barem malo uspjeli približiti ovu temu i educirati najmlađe kako da zajedno očuvamo našu planetu Zemlju.

Radionica je održana u okviru projekta Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice (Buš Eko?!) koji financira EU iz Europskog socijalnog fonda i uz sufinanciranje Ureda za udruge.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare