Nulta tolerancija prema nasilju nad djecom: Ošamario dijete i dobio 12.000 kuna kazne

obiteljska svađa
Ilustrativna fotografija: Policija

Jedan 36-godišnjak vjerojatno će do kraja pamtiti dan kada je ošamario svog posinka. Zbog toga je prekršajno kažnjen s 12.000 kuna globe.

Prema pisanju Danice.hr nasilju je prethodila svađa 36-godišnjaka i njegova 8-godišnjeg posinka u Dugom Selu krajem prošle godine. Kako stoji u presudi muškarac je osuđen jer je ošamario posinka i to, kako je doslovce navedeno, “zbog verbalnih nesuglasica udario otvorenim dlanom ruke u predjelu lica, na koji način ga je uznemirio, povrijedio mu je dostojanstvo”.

Muškarac se na sudu branio kako je te večeri u kući bio sa svojom suprugom i djecom, a dječak ga je vrijeđao govoreći mu pogrdne riječi ‘p… ti materina, j… ti mater’. To ga je razljutilo pa ga je ošamario. Supruga mu je prigovorila zbog toga pa je nazvala policiju, koja ga je odmah uhitila. Više ne žive zajedno nakon toga.

Bivša supruga pak svjedočila je kako je bila u kuhinji i u jednom času je čula da se njezin sin iz prvog braka svađa sa Stjepanom, ljutio se i galamio, čula je da nešto traži. Dječak je došao do nje i rekao da ga je očuh ošamario jer ga je tražio igračku koju mu nije htio dati.

“Opravdavao se činjenicom da ga je posinak isprovocirao, jer je bio prema njemu bezobrazan, ali je potrebno za naglasiti da niti jedna činjenica ne može opravdati okrivljenika da počini nasilje na štetu djeteta. Takovo ponašanje ne poznaju civilizirane norme društvenog ponašanja”, zaključila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi na koju se 36-godišnjak može žaliti. Muškarac je, inače, ranije prekršajno i kazneno neosuđivan.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare