Carinici na Tuđmanu otkrili mulu iz Brazila koja je imala gotovo kilogram kokaina u sebi

carinici
Foto: Zračna luka

Carinici u Zračnoj luci Franjo Tuđman otkrili su putnicu koja je iz Brazila avionom doletjela u Zagreb, s prethodno progutanih gotovo kilogram kokaina.

Naime, policija sumnja da je putnica 3. listopada letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla na teritorij Hrvatske, točnije na prostor Zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena te je uočen veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene, navode iz policije.

Osumnjičenoj putnici je cilju zaštite njezina zdravlja i života pružena medicinska skrb u KBC-u Zagreb.

carinici
Foto: Policija

– Tijekom boravka u bolnici sumnje carinika i policajaca su potvrđene te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih kokainom. Kapsule je progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja – izvijestili su iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Brazilka je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

carinici
Foto: Policija

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare