Liječnica se zarazila u bolnici: Na bolovanju je provela tri mjeseca i još uvijek nije dobro

liječnica
Foto: HTV

Liječnica iz čakovečke bolnice Ana Magdalenić gotovo godinu dana nakon preboljenja koronavirusa još uvijek osjeća posljedice. Zarazila se na radnom mjestu, na odjelu ortopedije, u prosincu prošle godine, piše HRT.

– Mislila sam da ću se vratiti na posao nakon 10 dana, koliko je bilo trajanje izolacije. Međutim nakon 10 dana i dalje sam imala temperaturu. Nakon toga mi se javio pritisak u prsima koji je praktički bio stalan, govori Magdalenić, dr. med., specijalistica ortopedije u Županijskoj bolnici Čakovec.

Uz to, teško je disala i brzo se umarala još tjednima. Vratila se na posao nakon gotovo tri mjeseca bolovanja. U međuvremenu je obavila pretrage čiji su je rezultati šokirali.

– Tek 4-5 mjeseci nakon što sam bila zaražena s covidom otkrilo se da imam perikardijalni izljev. To je voda oko srca, rekla je mlada liječnica.

Pregledima su otkriveni i ožiljci na plućnoj ovojnici. No tu nije bio kraj problemima. Nisam mogla podići desno stopalo, kazala je i objasnila kako je bila riječ o upali živca. Iako se polako vraća “u formu”, ni 10 mjeseci nakon preboljenja nije potpuno zdrava.

– Ja sam prije toga bila zdrava, nisam imala probleme ni s pritiskom u prsima ni s otežanim disanjem, vozila sam bicikl 25-30 km dnevno praktički bez problema. Bilo mi je jedino krivo što nisam dočekala cijepljenje koje je počelo u prvom mjesecu, a ja sam se zarazila taman prije toga, istaknula je Magdalenić.

No u međuvremenu je dočekala svoju dozu cjepiva. Sada se osjeća sigurnije i poziva ostale da se cijepe. Bolest je nova, kaže liječnica i ne znamo koliko dugo imunitet drži, a s cjepivom se ipak postiže dodatna zaštita.

– Mislim da je jako bitno da se čim više ljudi cijepi – naglasila je Magdalenić. Jer i sama zna što znači raditi na COVID odjelu, a pritisak na bolnički sustav sve je veći, piše HRT.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare