Gastro Turopolja slavi 20 godina: Čekaju vas domaći specijaliteti, craft festival i Pipsi

gastro
Foto: Gorica.info

Domaća hrana, štrukli s tartufima, sirom ili višnjama, sarma to go, domaći sir, kolači, kesteni, kuhani gin i druge delicije domaćih proizvođača i obrtnika potražite za ovaj vikend u Velikoj Gorici na Gastru Turopolja. Gastro ove godine obilježava 20 godina i dalje jednako atraktivan i ukusan.

Domaće je domaće

Na otvorenom, na platou oko Muzeja Turopolja predstavit će se 30-ak obrtnika i poduzetnika te domaćih proizvođača i OPG-ova s područja Grada Velike Gorice, Zagrebačke županije i šire koji će u sklopu Gospodarskog sajma ponuditi rukotvorine, suvenire, prehrambene domaće proizvode, najavili su iz goričke Turističke zajednice.

Bit će tu domaćeg sira, ulja, prirodnih sokova, kruha, kolača i slastica, a u sklopu Dana meda i finog meda i mednih proizvoda. Čeka vas i Humanitarka, a sav prihod ide za malenog Nou kojem je potrebna hitna terapija desnog oka.

gastro
Foto: TZ Velike Gorice

Velikogorički festival crafta i Pipsi

Na prostoru oko Muzeja bit će prilike za brzu hranu, grickalice s nogu, ali i fino domaće pivo jer čeka vas Velikogorički festival crafta na koji stiže devet pivara: Devetka craft – Zabok, Podrum pivovara – Karlovac, Lokalna craft pivovara – Zagreb, Crafters brewery – Dugo Selo, Mlinarica pivovara i pivnica – Zagreb, Walkow craft brewery – Vukovar, Beckers craft brewery – Osijek, Pivovara Hajsonberg – Hrvatski Leskovac i Pivovara Hrvačić – Sisak.

gastro
Foto: TZ Velike Gorice

A fino hladno pivo odlično paše u večernjim satima, od 20 sati koncert ima grupa Pips Chips&Videoclips, dok je nedjelja rezervirana za kulturno-zabavni program uz velikogoričke tamburaše i dječji zbor.

Gastro tjedan po restoranima

Do kraja tjedna traje i Gastro tjedan po restoranima u koji je uključeno jedanaest restorana s područja Velike Gorice i okolice koji po pristupačnim cijenama nude specijalitete domaće turopoljske ili mediteranske kuhinje.

Gastro Turopolja organiziraju Turistička zajednica Velike Gorice i Udruženje obrtnika Velika Gorica.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare