Novo pojačanje u HNK Gorici: Potpisao Jozo Šimunović, bivši igrač Dinama i Celtica

šimunović
Jozo Šimunović nosit će dres s brojem 55 / Foto: HNK Gorica

Jozo Šimunović novo je pojačanje HNK Gorice. Taj 27-godišnji stoper proveo je deset godina u Dinamu, a potom još pet u škotskom Celticu. S HNK Goricom potpisao je ugovor do kraja sezone..

Šimunović je u fokus javnosti došao 2015. godine kada ga je Dinamo za 7,5 milijuna eura prodao Celticu. Pisalo se tada kako je to jedan od najboljih poslova koje je napravio Zdravko Mamić. Odigrao je Šimunović u škotskom Premiershipu 69 utakmica, postigao tri gola i dva puta asistirao. Posljednji puta nastupio je za Celtic krajem veljače 2020. godine u domaćem porazu protiv danskog Copenhagena 1:3 u Europskoj ligi. Imao je problema s ozljedama koljena, pa više nije igrao.

– Otišao sam iz Celtica prošlog ljeta, puno toga se u međuvremenu događalo, ali sve do ovog dogovora s Goricom ništa se nije dogodilo. Sad sam tu, potpuno fokusiran na svaki trening, s velikom željom da se što prije vratim u najbolju moguću formu. Ozljeda je sanirana, sve je u redu, sad je samo pitanje vremena adaptacije na treninge i utakmice. Već sam i razgovarao s trenerima na tu temu, svi znaju sve i bitno je samo raditi, trenirati i uživati u onome što najbolje znam, a to je igranje nogometa – kazao je Šimunović za portal HNK Gorice.

Šimunović će odmah biti na raspolaganju treneru Krunoslavu Renduliću i pretpostavlja se da mu neće trebati puno vremena za prilagodbu.

– Doma sam u Gornjoj Lomnici, tu sam i odrastao, ali kad sam odlazio u inozemstvo, stvarno mogu reći da sam ostavio bitno drukčiju HNK Goricu. Klub je u međuvremenu jako napredovao, stekao rejting i renome na kojem želimo i dalje raditi. Situacija je dobra za nas, imamo šansu plasirati se u Top 4 i treba napraviti sve što je u našoj moći da u tome i uspijemo. Pratio sam Goricu dosta, pogotovo u posljednje vrijeme. Uostalom, prva utakmica nakon povratka koju sam pogledao uživo nakon povratka iz Škotske bila je Gorica – Dinamo, sudar moja dva kluba, a zadnja koju sam pogledao uživo je Gorica – Istra. Tu sam stalno, u blizini, znam što se događa i kakva je situacija, upućen sam u sve. Od ranije znam Ivana Banića, koji je bio sa mnom u mlađim reprezentacijama, a i ostale znam barem iz viđenja, budući da sam često navraćao, tako da stvarno očekujem brzu prilagodbu – istaknuo je novi igrač Gorice.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare