Via VINO stiže u Veliku Goricu: Besplatna projekcija filma The Blues Brothers uz gin i kestene

vino

Turistička zajednica Zagrebačke županije u subotu, 23. listopada u Velikoj Gorici organizira zanimljivo druženje. Događanje Via VINO održat će se u središnjem goričkom parku koji će tako postati mjesto gdje se možete pridružiti i uživati u pravom gurmanskom iskustvu koje će vas svojim okusima i mirisima uvesti u jesen.

– Ovaj put Via VINO donosi nešto sasvim drugačije, no jednako atraktivno svima onima koji vole istraživati autohtone proizvode. Središnji park Franje Tuđmana u Velikoj Gorici postaje kino na otvorenom, na čijem će se velikom platnu prikazivati poznati ‘The Blues Brothers’, a uživanje u filmu obogatit će turopoljski gin i kesteni. Ulaz je besplatan, a svoje mjesto možete doći zauzeti od 17 sati. Projekcija filma kreće u 18:30 sati – kazala je direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović.

vino
Foto: Dražen Kopač

Kako je ova lokacija poznata po tartufima čeka vas i pravi uvid u to kako izgleda lov na tartufe, o čemu će više otkriti sam tartufar. Kušajte autohtoni gin s potpisom boutique destilerije Brigljević, a cijelo događanje obogatit će i food truck specijaliteti Marina Medaka.

Upoznajte vinske ceste Zagrebačke županije

Via VINO, koje organizira TZ Zagrebačke županije, ove vas jeseni vodi vinskim cestama u okolici Zagreba, na manje od sat vremena udaljenosti od grada, gdje možete uživati u spektru boja, vina i okusa. Via VINO okuplja vinarije koje širom otvaraju svoja vrata i poziva na gastronomske te kulturne sadržaje u trajanju od mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga.

vino

Idealna prilika da u dobrom društvu krenete putem Via VINARIA i bolje upoznate vinske lokacije te ljepote samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika. Posjetite svoju omiljenu vinariju, otkrijte lokalne namirnice ili jednostavno uživajte u prvim sunčanim jesenskim danima uz čašu, i nekoliko, vina s hrvatskim potpisom, poručuju iz Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Događanje Via VINARIA odvija se u sklopu projekta ‘In Cultura Veritas’ kojem je cilj povezivanje, razvijanje i promoviranje kulturne baštine uz vinske ceste. ‘In Cultura Veritas’ poziva vas da obiđete vinske ceste u Zagrebačkoj županiji gdje su u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale čak i svjetski poznate slavne osobe poput Beethovena, Charlieja Chaplina, Isadore Duncan i Franza Liszta.

Velika Gorica sada vas zove na zabavni ‘weekend getaway’ – u svijet boutique destilerija, dobrog bluesa i tartufa!

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare