Lidl Hrvatska: Tvrtka sa sjedištem u Velikoj Gorici ima najveću dobit među trgovcima, a njeni radnici imaju neto plaću od 9276 kn

lidl hrvatska
Lidl Hrvatska imao je 2020. uspješnu poslovnu godinu / Foto: Gorica.info

Trgovačka tvrtka s najvećom dobiti u Hrvatskoj u 2020. godini ima sjedište u Velikoj Gorici. Radi se o poduzeću Lidl Hrvatska d.o.o. koje je lani ostvarilo dobit od 274,8 milijuna kuna, objavila je Fina.

Lidl Hrvatska tvrtka je s 2377 zaposlenih, koji u prosjeku primaju neto plaću od 9276 kuna mjesečno. Dobit je ostvarena iz lanjskih ukupnih prihoda od 6,1 milijuarde kuna. Po kriteriju prihoda Lidl Hrvatska je drugi na top listi među hrvatskim trgovačkim poduzećima. Prvi po prihodima u 2020. godini bio je Konzum Plus koji je lani ostvario milijardu kuna.

Lidl je bio lani i najveći investitor u novu dugotrajnu imovinu među hrvatskim trgovcima sa 221,7 milijuna kuna, a ta je tvrtka ujedno i prva prema iskazanim bruto investicijama u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu u iznosu od 2 milijarde kuna.

Inače, prosječna mjesečna neto obračunana plaća zaposlenih kod poduzetnika u djelatnosti trgovine na veliko i na malo u 2020. godini iznosila je 5816 kuna i bila je za 2,6% manja u odnosu na prosječnu mjesečnu neto plaću poduzetnika u Hrvatskoj (5971 kuna).

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare