FOTO REPORTAŽA Gorička ponuda cvijeća za Sve svete: Buketi se mogu kupiti već za 30 kuna, a za aranžmane treba izdvojiti i 300 kuna

Uoči blagdana Svih svetih plato ispred goričkog tržnog centra prepun je cvijeća. Lijepo vrijeme izmamilo je u  petak brojne Goričane u potrazi za cvjetnim aranžmanima koji će krasiti posljednja počivališta njihovih najmilijih.

Desetak domaćih proizvođača i OPG-ova stvorilo je uistinu lijepi šareni ugođaj nudeći kupcima komadno cvijeće, bukete i cvjetne aranžmane. Unatoč inflaciji o kojoj slušamo posljednjih tjedana, cijene su vrlo slične prošlogodišnjima. Tako se komadno cvijeće može naći već od tri kune, buketi od 30, a aranžmani od 50 kuna na više. Cijena velikih aranžaman s više krizantema kreće se između 200 i 300 kuna. Prodavači kažu da su zadovoljni prodajom, a najveći interes očekuju za vikend.

Kupci se uglavnom slažu da su cijene primjerene i da ne primjećuju poskupljenje u odnosu na prethodne godine. Dok smo u petak razgeldali ponudu cvijeća, sretali smo uglavnom umirovljenike. Kažu, iako su mirovine male, red je kupiti cvijeće i urediti grob.

Prognostičari za vikend najavljuju lijepo vrijeme, bez kiše. Vjerujemo da će ga naši brojni sugrađani iskoristiti upravo za posjet tržnom centru i kupnju cvijeća. Prodavači tvrde da ga ima dovoljno, a i oni se vesele lijepom vremenu jer tada prodaja ide puno bolje. U šarenilu boja i mirisa, sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare