Dino Bošnjak pobjednik na 10 kilometara u krosu, a Noa Tončinić srebrni u kategoriji mlađih juniora

krosu
Foto: AK Velika Gorica

Na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u krosu Dino Bošnjak, član AK Velika Gorica, osvojio je prvo mjesto u konkurenciji seniora na 10 km.

– Pretposljednjeg dana mjeseca listopada u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u krosu na kojem su nastupili nikad brojniji naši atletičari i atletičarke – izvijestili su iz AK Velika Gorica.

krosu

U kategoriji mlađih juniora na 4 km nastupila su dvojica atletičara. Noa Tončinić uzeo je stepenicu na pobjedničkom postolju osvojivši 2. mjesto, dok je Marin Gorenjak bio 11.

U utrci mlađih kadetkinja na 1 km Pia Teskera osvojila je 9. mjesto. Na dvostruko duljoj utrci za kadetkinje Hana Tašaković osvojila je 4. mjesto.

Kod juniora na 6 km Borna Čeran osvojio je 16. mjesto. Peto mjesto u kategoriji seniorki na 8 km osvojila je Mirjana Šimek Bilić.

Članovi MK Velika Gorica trčali u svim kategorijama

Na prvenstvu je sudjelovalo i 11 atletičara Maraton klub Velika Gorica u svim natjecateljskom kategorijama.

krosu
Foto: Maraton klub Velika Gorica

U kategoriji limača nastupili su Bartol Pavelić i Glorija Karlović, mlađe klupske kadete zastupao je Ivan Toma Aščić, a kadeti/kinje su bile okupljene u sastavu: Ema Vuković,Tena Petračić, Livia Debelić i Tara Petračić, dok su za mlađe juniorke kros trčale Lucija Sever i Anja Petračić, u kategoriji juniori/ke trčala je kapetanica Nina Vuković, a u kategoriji seniora Bruno Škrinjarić.

Trkači nisu baš bili oduševljeni prohladnim i maglovitim vremenom koje je dominiralo prošlo tjednom subotom, ali uvjeti jednaki za sve nisu ostavili prostora za uzmicanje ili alibi za eventualni rezultatski minus.

Za Atletsku školu najbolji plasman napravila je juniorka Nina Vuković na trci od 4 km i mlađi kadet Ivan Toma Aščić na dužini od 1 km, koji su u svojim kategorijama zauzeli četvrte pozicije u ukupnom poretku.

Kadetkinje Tena Petračić i Ema Vuković na trci od 2 km zauzimaju jedanaestu, odnosno sedamnaestu poziciju, a Tara Petračić 19. mjesto i Livia Debelić ulazi u cilj kao 25. trkačica kadetkinja od ukupno njih 30 koje su nastupile. Mlađe juniorke Lucija Sever bila je 14., a Anja Petračić zauzima 18. mjesto na 3 km. Kod najmlađih natjecatelja, Bartol Pavelić u kategoriji limača na 800 m kroz cilj prolazi kao 15. trkač, a limačica Glorija Karlović kao 21 limačica ukupnog poretka, objavili su iz MK Velika Gorica.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare