Hajduk opet bez trenera: Na Poljudu priželjkuju dolazak omiljenog stratega goričkih navijača

dambrauskas hajduk
Valdas Dambrauskas: Stiže li omiljeni trener HNK Gorice u Hajduk? / Foto: HNK Gorica

Hajduk je opet bez trenera. Šveđanin Jens Gustafsson izdržao je samo 17 utakmica na klupi splitskog kluba, a presudio mu je poraz u Koprivnici od Slaven Belupa, četvrta prvenstvena utakmica u nizu bez pobjede.

I kuloari oko Hajduka bruje kako na Poljud stiže omiljeni trener HNK Gorice, Litavac Valdas Dambrauskas. On je trenutačno bez angažmana, nakon što je od početka godine bio na klupi najboljeg bugarskog kluba Ludogoreca.

U prilog Dambarauskasovom dolasku na Poljud spominje se i navodno prijateljstvo trenera i sportskog direktora Hajduka Mindaugasa Nikoličiusa. Činjenica jest da je Dambaruskas svojedobno, krajem zime 2020. godine, stigao u Veliku Goricu uz pomoć Nikoličiusa, pa se vjeruje da bi taj odnos mogao prevagnuti i dovesti u Haijduk litavskog stručnjaka.

Pitanje je, međutim, je li Hajduk baš klub za Dambrauskasa. Primjerice samo u sezoni 2020/21 Hajduk je promijenio čak četiri trenera – Igora Tudora, Harija Vukasa, Boru Primorca i Talijana Paola Tramezzanija. Nakon njih je uslijedio otpušteni Gustafsson. Od 2000. godine na klupi splitskog prvoligaša sjedila su čak 46-orica trenera.

Dambrauskas je, podsjetimo, posljednju utakmicu u Prvoj HNL vodio Goricu upravo na Poljudu krajem prosinca 2020. godine. Najvio je prije te utakmice Litavac da ide u Splitu na pobjedu. Mnogi u to nisu vjerovali, posebno navijači Hajduka.

I dogodila se jedna od najboljih utakmica Gorice u Prvoj HNL. Dva puta je Gorica vodila, dva puta je Hajduk stizao. Dva jedanaesterca je u pogotke pretvorio Kristijan Lovrić. Svoj drugi gol u Prvoj HNL postigao je Matar Dieye. I na kraju, gol je postigao Moro. Nakon 90 minuta i sudačke nadoknade na semaforu je stajalo: Hajduk – Gorica 2:4.

Stiže li Dambrauskas na Poljud, mjesto svog velikog trijumfa, vidjet ćemo tijekom ovog tjedna…

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare