Visoki kazneni sud povećao kaznu 20-godišnjem mladiću koji je ubio dečka svog partnera

kaznu
Foto: Policija

Visoki kazneni sud postrožio je kaznu zatvora I. Š. (20), nepravomoćno osuđenom za ubojstvo muškarca koji je bio u ljubavnoj vezi s njegovim bivšim partnerom.

Time je postala pravomoćna presuda kojom je dvadesetogodišnjak proglašen krivim za kazneno djelo ubojstva. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženik nalazi od 20. ožujka 2020.

I.Š. je, navodi se u presudi, detaljno isplanirao i dogovorio susret s žrtvom na savskom nasipu. Po dolasku žrtve došlo je do prepirke. Optuženik je oštricom noža žrtvu uboo u trbuh.

Potom je žrtvu bacio u obližnju rijeku i ostavio. Žrtva je preminula u rijeci od zadobivene osobito teške tjelesne ozljede kao i od utapanja. I.Š. je nastojao uništiti i sakriti tragove zločina. Tijelo žrtve pronađeno je nakon tri tjedna u koritu rijeke u Strmcu Bukevskom.

Prvostupanjskom je presudom mladić osuđen na kaznu zatvora od 12 godina. Visoki kazneni sud je preinačio tu odluku i osudio ga na kaznu zatvora od 14 godina. U vrijeme izvršenja ubojstva I.Š je imao 18 i pol godina, ranije nije bio osuđivan.

Visoki kazneni sud smatra da je žrtva usmrćena na bezobziran i bešćutan način jer je optuženik ranjenu, ali živu bacio u rijeku. Temperatura rijeke je niska u to vrijeme godine, poglavito noću. Bacio je u rijeku i žrtvin novčanik s osobnim dokumentima. S mjesta događaja je uzeo žrtvin mobitel i isključio signal. Mobitel je u drugom gradu bacio u rijeku.

Uništenjem i skrivanjem tragova zločina nastojao je otežati utvrđivanje žrtvinog identiteta i otkrivanje kaznenog djela i počinitelja. Bio je vođen osjećajima ljubomore i povrijeđenosti. Žrtvu je vidio kao prepreku u ponovnom uspostavljanju ljubavne veze sa svojim bivšim partnerom. Kod optuženika su izostale bilo kakve emocije prema žrtvi koja je također bila mlada osoba u dobi 20 godina.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare