Oporbeni vijećnici traže sjednicu Gradskog vijeća o javnom gradskom prijevozu

oporbeni
Foto: Matej Crnogaća

Dvanaestero oporbenih vijećnika predalo je službeni zahtjev za sazivanjem sjednice Gradskog vijeća. Predsjednik Vijeća je, prema zakonskim odredbama, dužan to učiniti u roku od 15 dana. Prema riječima Ive Jelušića, predsjednika SDP-ovog Kluba vijećnika, ovaj će put inzistirati na striktnom provođenju zakonskih odredbi i neće biti popuštanja kao pri sazivanju prošle sjednice.

– U ovoj inicijativi tražimo da se na dnevni red stavi pitanje javnog gradskog prijevoza, kako do kraja ove godine, tako i za naredno razdoblje. Smatramo kako je to jedno od najvažnijih pitanja koje se tiče velike većine naših građana. Prema dostupnim informacijama, aneks ugovora vrijedi do 31. prosinca, a s prvim danom nove godine nemamo riješeno pitanje javnog gradskog prijevoza – kazao je Jelušić na konferenciji za novinare uz obrazloženje kako je prezentirana studija nedovršena i nije dala odgovore na ova pitanja.

Na problem studije nadovezao se i Mostov vijećnik Ivan Bekavac, koji je uvodno kazao kako problem javnog gradskog prijevoza nije od jučer već traje dugi niz godina.

– ZET dobro zarađuje na našim građanima i iz mjeseca u mjesec raste cijena prijevoza. Nastavi li se ovakvim trendom, Grad će plaćati trostruku cijenu nego što je bila prije nekoliko godina. Ali niti tada naši sugrađani izvan urbanog dijela grada neće imati zadovoljavajući prijevoz. Doznali smo da studija uistinu nije dovršena i da bi trebala biti gotova ovaj mjesec. Bliži se polovica studenog i ne želimo biti taoci neznanja i zanemarivanja osnovnih potreba naših sugrađana – istaknuo je Bekavac.

Inače zahtjev sadrži tri točke dnevnog reda, a sve se tiču problema javnog gradskog prijevoza. Prva je zahtjev za izvješćem gradonačelnika o statusu aneksa ugovora za ZET-om, potom izvješće resornog pročelnika o stupnju završenosti studije te, konačno, plan gradonačelnika za obavljanja javnog gradskog prijevoza u sljedećoj godini.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare