Kazna vozačici iz Velike Gorice: Pobjegla nakon što je udarila u auto na parkingu. Prvo je strogo kažnjena, a ovih dana dobila je novu presudu

kazna parkiranje
Kazna za neoprezno parkiranje ukupno je iznosila 1500 kuna / Ilustracija: Pixabay

Prekršajni odjel Općinskog suda u Velikoj Gorici dovršio je postupak protiv nepažljive vozačice iz Velike Gorice. Ona je još krajem travnja prošle godine neoprezno parkirala svoj auto na parkiralištu kod Lidla u Sisačkoj ulici 39d. Konačna kazna određena joj je ovih dana.

Vozačica je, prema presudi, želeći se parkirati na tom parkiralištu ispred tržnog centra, neoprezno uvezla auto i pri tome udarila u drugi auto koji je tamo već bio parkiran. Umjesto da ostavi svoje podatke na vozilu u koje je udarila, ona se udaljila s mjesta nezgode. Vlasnica drugog auta 50-ak minuta kasnije vratila se do auta i konstatirala da je njeno vozilo oštećeno.

U prosincu prošle godine na adresu vozačice koja je udarila u drugi auto stigao je iz policijske postaje Velika Gorica obavezni prekršajni nalog. Kazna je bila vrlo stroga. Okrivljenica je kažnjena ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna, izrečena joj je zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci, te ju obvezao na plaćanje troška u iznosu od 100,00 kuna. Ona je na vrijeme podnijela prigovor protiv tog naloga.

I dobro je napravila jer je sudac Prekršajnog odjela goričkog Općinskog suda bio puno blaži. Vozačica je u prigovoru priznala počinjenje prekršaja, izrazila žaljenje što je otišla s mjesta nezgode i što nije ostavila svoje podatke na vozilu u koje je udarila. Isto tako, vozačica dosad nije prekršajno kažnjavana, pa je sudac ocijenio da će je dovoljno biti kazniti i s blažom kaznom.

Tako, na kraju, vozačica mora platiti 500 kuna jer je udarila u auto, te još 1000 jer je otišla s mjesta nezgode bez ostavljanja svojih podataka. Ukupno, dakle, 1500 kuna, odnosno puno manje od ranije određenih 5000 kuna, a neće ni ostati bez dozvole.

Uz to mora platiti i stotinu kuna sudskih troškova te još 200 kuna troškova policijskoj postaji Velika Gorica. Kazna je to na koju nema pravo žalbe.

 

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
1 year ago

I što je poanta teksta?