VG Čistoća: Počinje podjela smeđih posuda za biootpad i kompostera u Gradićima

čistoća

Djelatnici VG Čistoće prošlog su tjedna podijelili smeđe posude za biootpad i kompostere korisnicima u naselju Velika Mlaka, a danas su krenuli u naselju Gradići.

Nakon što se završi podjela u naselju Gradići i susjednoj Petrovini, podjelu nastavljaju u Donjoj i Gornjoj Lomnici te Lukavcu nakon čega se kreće prema Vukomeričkim goricama.

Redoslijed podjele bit će Gudci i Peršinovec, Dubranec, Vukomerić, Bukovčak, Gustelnica, Prvonožina, Petravec, Cerovski vrh, Cvetković brdo i Jerebić.

Podsjetimo, korisnici imaju mogućnost odabrati komposter, ukoliko žele svoj kućni biootpad pretvarati u kompost, ili smeđu posudu za biootpad čiji sadržaj će preuzimati na odvoz VG Čistoća (korisnici u stambenim zgradama posude će dobiti prije početka odvoza u 2022. godini).

Sukladno usvojenoj Odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice oni korisnici u kućanstvima koji preuzmu komposter umjesto smeđe posude te neće predavati biootpad na odvoz imat će umanjenu cijenu usluge odvoza otpada, mjesečno za sedam kuna.

– Molimo korisnike da preuzetu smeđu posudu za biootpad ne koriste do pune uspostave novog sustava gospodarenja otpadom početkom sljedeće godine, o čemu ćete biti obaviješteni – poručili su iz VG Čistoće.

Sadržaj nastao u suradnji s VG Čistoćom.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare