VG Komunalac: Zimska služba spremna za čišćenje 581 kilometar prometnica

zimska
Foto: Matej Crnogaća

Smotrom tridesetak različitih specijaliziranih vozila VG Komunalca i njegovih kooperanata službeno je počela nova sezona Zimske službe, koja će u pripravnosti ostati sve do 15. travnja sljedeće godine. Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić izrazio je zadovoljstvo viđenim te istaknuo vjeru da će sve zadaće biti obavljene stručno i profesionalno.

zimska

– Imamo tri kategorije prometnica, odnosno tri prioriteta. U prvi prioritet spada 175 kilometara županijskih i lokalnih cesta, stotinjak kilometara prometnica drugog prioriteta te ostatak prometnica koje spadaju u treću kategoriju. Vjerujem da je služba spremna i da će odraditi sve potrebne zadatke – istaknuo je Katulić.

Direktor VG Komunalca Jurica Mihalj je uvodno istaknuo da će građani Velike Gorice dobiti najbolju moguću uslugu, ali i da oni moraju biti strpljivi i odgovorni.

zimska

– Sigurnost na cestama nije obveza samo VG Komunalca i policije, već sviju nas kao sudionika u prometu. Pod našom nadležnošću je 581 kilometar prometnica. Ponavljam da se najprije čiste prometnice prvog prioriteta. Često naši sugrađani iz ruralnih sredina, gdje su prometnice trećeg prioriteta, prigovaraju na brzinu usluge. No takvi su zakonski propisi i svi ih se moramo pridržavati. Ne možemo u istom trenutku biti na više mjesta i ovi ljudi uistinu daju sve od sebe da svi naši sugrađani dobiju najbržu i najkvalitetniju uslugu – istaknuo je Mihalj.

Zbog aglomeracije Zimska služba bi mogla imati problema

Radovi na aglomeraciji ove bi godine mogli dodatno otežati posao Zimskoj službi. Stoga se već nekoliko tjedana odvija stalna komunikacija između VG Komunalca i VG Vodoopskrbe, kako bi se eventualni problemi prevenirali i učinkovito riješili.

– Intenzivno razgovaramo o toj specifičnoj situaciji. Skrećemo pozornost izvođačima radova da gradilišta održavaju na način da Zimska služba može obaviti posao. Vidimo da ponegdje uvjeti i nisu idealni, a naša usluga će ovisiti o tim uvjetima. Stoga još jednom apeliram na naše sugrađane da budu dodatno oprezni na tim dionicama na kojima su radovi u tijeku – ističe Mihalj.

Iako neki od natječaja za nabavku soli i sipine još uvijek nisu dovršeni, na skladištu ima 600 tona soli i 1000 tona sipine. Prema riječima Jurice Mihalja, ti će natječaji biti dovršeni u najskorijem roku, a stanje na zalihama omogućava normalan početak rada Zimske službe. Mihalj je za kraj istaknuo činjenicu da će rad Zimske službe ove sezone biti skuplji zbog viših cijena benzina i repromaterijala, ali da će sve stavke biti usklađene u okvirima financijskog plana.

zimska

zimska

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare