Alpe Adria Cup: KK Gorica igra u gostima protiv poljskog MKS-a iz Dabrowe Gornicze

MKS
Foto: Nenad Mudrinić / KK Gorica

KK Gorica nastavlja svoj put u Alpe Adria Cupu te je otputovala u Poljsku gdje ih u ponedjeljak čeka direktan suparnik u borbi za četvrtfinale ekipa MKS iz Dabrowe Gornicze.

Klub je osnovan 1992. godine i većinu vremena je proveo u 2. poljskoj ligi, ali od sezone 2014/15 natječu se u najvišem rangu natjecanja. Do sada su 3 puta izborili 6. mjesto i playoff, a najdalje su dospjeli u sezoni 2018./19. kada su ispali u polufinalu. Dakle, klub je po mnogo čemu nalik na Goricu, a trenutno su mu najjače poluge američki košarkaši Marble i Lewis. Osim njih, tu je i naš Josip Sobin, a opasan po koš Gorice bit će i srpski košarkaš Milivoje Mijović.

Za Goricu će najveći problem predstavljati izostanak Mate Kalajžića koji je pozvan u reprezentaciju na kvalifikacijske utakmice protiv Slovenije i Finske. Gorica je na omjeru 3-1, a MKS na 2-1 uz utakmicu manje. Ekipe su dakle direktni suparnici u borbi za prolaz skupine, a Bikovima bi dosta bila jedna pobjeda u dvije utakmice.

MKS
Foto: Nenad Mudrinić / KK Gorica

Poljaci su ozbiljna ekipa u kojoj igra nekoliko stranaca

Stipe Sokol je najmlađi igrač u rosteru Gorice, ali na svakoj utakmici u kojoj dobije minute upiše se u strijelce.

– Dolazimo na nepoznat teren s manjim brojem igrača nego inače, ali nama imperativ ostaje isti – pobijediti i osvojiti prvo mjesto u našoj skupini – rezolutan je bio mladi gorički centar.

Bože Radoš već ima jednu gostujuću pobjedu u Alpe Adria Kupu, a sada će pokušati doći do druge za redom. – Nakon utakmice u petak protiv Osijeka, imali smo dan odmora, a zatim smo se uputili na 12-satni put u Poljsku. K tome nam je Mate Kalajžić ostao doma zbog reprezentativnih obveza tako da sada imamo još skraćeniju rotaciju. Što se tiče Dabrowe Gornicze to je jedna ozbiljna ekipa koja osim domaćih igrača ima i nekoliko stranaca. Tu je i naš Josip Sobin kojeg dobro poznajemo s naših terena. Što je tu je, mi kao i svaku drugu utakmicu idemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti na kraju što će svijetliti na semaforu – zaključio je trener Gorice.

Utakmica je na rasporedu  u ponedjeljak, 22. studenog s početkom u 18 sati.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare