Postavljene prve mobilne kamere: Za ilegalno odlaganje otpada stižu kazne na kućnu adresu

kamere

Prve mobilne kamere kojima Velika Gorica želi spriječiti bacanje otpada u prirodu, postavljene su na širem gradskom području.

– Kao što smo i najavili, krećemo u aktivno suzbijanje ilegalnog odlaganja otpada na širem području grada. Postavljene su prve mobilne lovačke kamere i znakovi sa upozorenjima, a uskoro stižu i novi – objavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

kamere

Samo u prošloj godini iz goričkog gradskog proračuna, odnosno našim novcem, plaćeno je 421.136,21 kuna, a uklonjeno je gotovo 815 tona otpada koje su odbacili nesavjesni građani.

Lani su očišćena divlja odlagališta u Kurilovcu, Kušancu, Donjoj i Gornjoj Lomnici, Vukovini, Velikoj Kosnici, Velikoj Mlaki, Kobiliću, Lazini Čičkoj, Mraclinu, Kučama, Ščitarjevu i Cerovskom Vrhu.

kamere

Više puta se čistilo i oko kanala Sava-Odra na potezu od Kušanca do Lukavca gdje građani obično tijekom vikenda ili praznika dovoze glomazni i građevinski otpad. Isto se događalo i oko ZTC-a gdje su građani dovozili miješani komunalni i glomazni otpad. Bilo je situacija da su ga istovarili doslovno nasred ceste.

Takve se situacije više ne bi smjele događati jer će prekršitelji biti kažnjeni.

kamere

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Mika
Mika
6 months ago

Ako je kazna za pojas 1000kn….za nesavjesnog građanina bi trebala biti minimalno 10 000 kn…kako bi odgojna mjera imala učinak i nesavjesni građanin preko noći postao uzorno savjestan.

Ribničan
Ribničan
6 months ago

Čemu li su postavili znakove da su tu kamere. sada će “odbacivači smeća” bacati tamo gdje nema kamera.