Velikogoričani žele izgradnju medicinskog centra, povećanje prometne sigurnosti i bolje ceste

centra
Foto: Gorica.info

U online anketi o proračunu Grada Velike Gorice za 2022. godinu, koja je trajala od 8. do 14. studenoga, sudjelovale su 363 osobe. Rezultati pokazuju kako Velikogoričani kao najvažniji projekt vide uređenje medicinskog centra, dok kao najvažnija područja proračunskog financiranja drže prometnu sigurnost i asfaltiranje prometnica, priopćili su iz gradske uprave.

Osim prometne sigurnosti i asfaltiranja prometnica, sudionici ankete kao prioritetna područja vide i investicije i otvaranje novih radnih mjesta, javni prijevoz, zaštitu okoliša, gospodarenje otpadom, gradnju novih vrtića…

Što se tiče projekata i programa, uz medicinski centar, kao najvažniji su označeni sprečavanje ilegalnog odlaganja otpada, financiranje pomoćnika u nastavi, stipendije učenicima i studentima, potpore za novorođene i obitelji sa više djece, besplatne udžbenike… Kao što je i navedeno u samoj anketi, iako neki od navedenih projekata i programa nisu u nadležnosti Grada Velike Gorice, oni su zbog interesa javnosti bili uvršteni u anketu.

Ove godine građane se pitalo i za što bi povećali, a za što smanjili proračunska izdvajanja. Prijedlozi za povećanje prate odgovore na prethodna pitanja: zdravstvena skrb, prometna infrastruktura, škole i vrtići su područja za koja većina građana smatra da zaslužuju veća izdvajanja. Što se tiče smanjenja, građani su najčešće navodili financiranje udruga, vrhunski sport i samu javnu upravu.

Uz ponuđene odgovore, svi sudionici ankete mogli su sami navesti prijedloge za koje misle da su od važnosti za život u gradu.

Podsjetimo, Goričani su u anketi provedenoj u 2020. istaknuli promet i javni prijevoz kao glavne točke gradskog proračuna za 2021., a gradnja medicinskog centra i osiguranje besplatnih udžbenika trebali bi biti najbitniji projekti velikogoričke gradske uprave.

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
6 days ago

Ne cvilite, znate koliko koštaju uređenja cesta po Gradićima i ostalim hadezejskim gnijezdima.