Učenici-kuhari goričke Srednje strukovne škole u Belgiji predstavili bijele žgance s tropom

učenici
Foto: Srednja strukovna škola

Učenici i nastavnici Srednje strukovne škole vratili su se iz Belgije, gdje su boravili u sklopu Erasmus projekta My Granny’s Dishes.

Boravili su u gradu Geelu, a posjetili su i okolicu. U natjecanju u kuhanju tradicionalnih jela, naši su se predstavili bijelim žgancima s tropom.

– Svi su puni dojmova jer su u tjedan dana puno novoga vidjeli, upoznali drugu kulturu i običaje i, najvažnije, dostojno predstavili našu školu i našu zemlju – objavili su iz škole.

Nastavnice ističu kako su bile ponosne na izvrsnu komunikaciju naših učenika na engleskom jeziku, koja je, kažu, na zavidnoj razini u odnosu na predstavnike drugih zemalja. Nakon Turske i Belgije, sljedeća će mobilnost biti u Velikoj Gorici kada stižu učenici i nastavnici iz drugih zemalja.

Podsjetimo, gorička Srednja strukovna škola već treću godinu provodi Erasmus projekt My Granny’s Dishes – Jela moje bake.

Kroz Erasmus projekt učenici istražuju stare turopoljske recepte i pripremaju tradicionalna jela u školskoj kuhinji. U projektu sudjeluju učenici koji se školuju za kuhare i konobare, ali se u istraživanje običaja i tradicionalnih jela Turopolja mogu uključiti i drugi učenici.

Partneri goričkoj školi u ovom projektu su škole iz Belgije, Italije, Litve, Srbije i Turske.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare