Policija uhvatila 46-godišnjaka koji je na goričkom području švercao duhan i cigarete

švercao
Ilustracija: Carina

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom kojeg sumnjiče za kazneno djelo nedozvoljena trgovina. Muškarac je na području Turopolja švercao duhan i cigarete bez markica Ministarstva financija – izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

– Sumnja se da je od početka 2021. godine, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, na nepoznat način nabavio suhi rezani duhan i cigarete bez odgovarajućih markica Ministarstva financija. Muškarac je sve to skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Turopolja nakon čega je tako pripremljen duhan i duhanske prerađevine preprodavao na parkiralištu na području Turopolja – navode iz policije.

Muškarac je duhan prodavao i građanima koji su osobno dolazili na njegovu kućnu adresu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je izvršila pretragu njegove kuće i dvorišnih objekata. Pronašli su  68,3 kg suhog rezanog duhana, 556 kutija cigareta bez istaknutih markica i 3220 ručno rađenih cigareta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog muškarca podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare