Doznajte zašto je 14 putnika izbačeno iz zrakoplova Ryanaira u zagrebačkoj zračnoj luci

putnika
Foto: Pixabay

Putnici koji su u petak u ranim večernjim satima putovali Ryanairom iz Zagreba za Bruxelles bili su neugodni iznenađeni kada su zamoljeni da iziđu iz zrakoplova. U zračnu luku pozvana je i policija koja je nakon toga poslala priopćenje iz kojeg nije bilo posve jasno što se dogodilo i zašto 14 putnika nije otputovalo u Bruxelles. Portal Croatian Aviation otkriva kako putnici koji su izbačeni s leta nisu imali potrebnu dokumentaciju.

– Postavljeno je vrlo jednostavno pitanje na koje mediji nisu dobili odgovor – kako je moguće da je u zrakoplov ušla osoba koja nema svu potrebnu dokumentaciju za put? Odgovor na ovo pitanje je zapravo jednostavan. Ryanair naime sve svoje putnike potiče da odrade online check-in (dapače, check-in u zračnoj luci se naplaćuje) te putnici sami printaju boarding pass i prolaze sigurnosnu kontrolu, kontrolu putovnica i dolaze na izlaz (gate). Do tog trenutka nitko ne provjerava dokumentaciju putnika iz jednostavnog razloga što ni ne postoji kontakt između djelatnika zračne luke i samog putnika – piše Croatian Aviation.

To se dogodilo i u petak. Djelatnici zračne luke krenuli su s provjerom svih potrebnih dokumenata prilikom boardinga, pri čemu 14 putnika nije imalo ispunjen PLF obrazac, dokument koji belgijske vlasti zahtijevaju za ulazak u zemlju zbog pandemije covida. I sada dolazimo do bizarne situacije. Dio putnika koji nije imao potreban dokument na boardingu je obaviješten kako neće moći ući u zrakoplov, a nekoliko njih je fizički nasrnulo na djelatnike zračne luke, ušlo u aviomost i zatim u sam zrakoplov.

Djelatnici zračne luke svakodnevno doživljavaju neugodne sitaucije

Djelatnici zračne luke to su prijavili kabinskom osoblju zrakoplova koje je zamolilo putnike koji nemaju potrebnu dokumentaciju da napuste zrakoplov. Kako se nitko od tih nije odlučio javiti, kapetan nije imao drugog izbora već zatražiti od svih putnika da izađu iz zrakoplova, kako bi se ponovno obavila kontrola dokumenata te kako bi se izdvojili putnici koji nemaju svu dokumentaciju za navedeno putovanje.

Veći broj djelatnika zračne luke, osobito onih koji su u svakodnevnom kontaktu s putnicima, od pokretanja linija Ryanaira za Zagreb, bilježi i veći broj neugodnih situacija. Naime, putnici vrlo često dolaze na letove nespremni, s nepotpunom dokumentacijom koju ne zahtijeva zračna luka nego avioprijevoznik ili zemlja u koju se putuje. Situacije u kojima se putnici svađaju s djelatnicima zračne luke, vrijeđaju ih ili pak fizički nasrću na njih kao što se to dogodilo u petak, nažalost nisu rijetkost.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare