Gorički vijećnici sutra će podijeliti novac sami sebi: Od 190.000 kuna trećina ide HDZ-u, slijede SDP i Most

Foto: Gorica.info

Velikogoričke “parlamentarne“ političke stranke dobit će kao svojevrsni blagdanski dar – novac. Naime, na četvrtoj sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u utorak, 30. studenoga, na dnevnom redu će se naći i točka o dodjeli sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću. U goričkom proračunu za političke stranke osigurano je 190.000,00 kuna.

Novac je to koji se dijeli strankama svake godine. Najviše će dobiti HDZ, nešto više od 63 tisuće kuna.

Pravo na redovito godišnje financiranje imaju političke stranke koje imaju vijećnika ili vijećnicu u Gradskom vijeću, ovisno o brojčanoj zastupljenosti.

Za svakog člana Gradskog vijeća utvrđuje se jednaki iznos sredstava tako da pojedinoj političkoj stranci pripadaju sredstva razmjerna broju njezinih članova Gradskog vijeća.

Za svakog izabranog člana Gradskog vijeća podzastupljenog spola utvrđuje se uvećana naknada u visini 10% u odnosu na naknadu vijećnika i pojedinoj političkoj stranci pripada pravo na naknadu razmjerno broju izabranih članova Gradskog vijeća podzastupljenog spola. To zači da je novac koji se izdvaja za vijećnice deset posto viši nego za vijećnike.

No, od 27 vijećnika samo je šest dama, a ostalo su muškarci.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare