Burna rasprava u Gradskoj vijećnici: Nema više Trga Maršala Tita, Velika Gorica dobila Trg grada Vukovara

trg grada

Preimenovanje Trga maršala Tita u Trg grada Vukovara tema je koja već danima puni medijske stupce, a danas je došla i na vijećničke klupe i podigla temperaturu u Gradskoj vijećnici.

Uvodno ju je predstavio i obrazložio zamjenik predsjednika Odbora za imenovanje ulica Ante Ivanda. Istupi, prepucavanja i replike uglavnom su bili ideološki obojeni bez razumnih argumenata.

Lucijan Maslać podržava inicijativu i napominje da se Domovinski pokret kiti njihovim perjem u vezi ove odluke. Ivo Jelušić ne dovodi u pitanje treba li našem gradu Trg grada Vukovara, ali se pita treba li to ići nauštrb jednoj povijesnoj ličnosti.

Zorana Lovrića žalosti što se ne sluša volja građana izražena preko Vijeća gradske četvrti. Ozren Robić ustvrdio je kako je Zvonimir Lovrić iz DP-a uspio negirati pozitivne vrijednosti antifašističkog pokreta iz Drugog svjetskog rata. Bilo kako bilo, Trg maršala Tita otišao je u povijest s 19 glasova za, tri protiv i tri suzdržana.

Osim toga, odlukom Gradskog vijeća naš je grad dobio i Ulicu Marije Jurić Zagorke na području Gradske četvrti Miljenko Granić.

Zanimljivo je da Odbor za statutarno-pravna pitanja nije podržao prijedlog za dodjelu javnih priznanja. Goran Beus Richemberg pojasnio je da 13 priznanja nije u skladu sa zakonskim odredbama jer ih ono propisuje najviše 10, tim više što je i jedan od predloženih dobitnika vijećnik vladajuće većine.

Ivi Jelušiću je sporna i kandidatura udruge VG Legacy jer su osnovani tek 2020. godine. Prepucavanja vladajućih i oporbe bacili su sjenu na prijedlog ovogodišnjih laureata. Unatoč tome, prijedlog je prihvaćen s 20 glasova za i 6 suzdržanih.

guest
3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
1 month ago

Pih

Pero
Pero
1 month ago

Ma kojim se vi pizdarijama bavite u GV i vladajući i oporba , mozda bi građanima grada bilo bolje da vas nema , gospodo smiješni ste otiđite najbolje bi bilo za građane

Marko Knezović
Marko Knezović
1 month ago
Odgovori na  Pero

Budi jasniji. Imam dojam da si ti zato da se zadrži ime umotvorina krvavih šapa-Joze Broza Mafioze. Pas mu mater položio, pa se Joža rodio.