Zasjeda Gradsko vijeće: SDP zatražio ostavku predsjednika Darka Bekića zbog odluka donesenih na prošloj sjednici

vijeće
Foto: Matej Crnogaća

Goričko Gradsko vijeće u utorak održava svoju četvrtu sjednicu. Sjednica je počela traženjem stanke i sazivanjem tiskovne konferencije Kluba SDP-a zbog, kako tvrde, neusklađenosti četiri točke s prošle sjednice Gradskog vijeća s člankom 81 Poslovnika.

– Zbog toga su te odluke ništavne, a riječ je o točkama o ukidanju poreza za gospodarske subjekte, obnovi škole u Dubrancu i suglasnosti za sklapanje ugovora Grada s privatnom tvrtkom, tvrde iz SDP-a.

Ivo Jelušić zbog ovih je, kaže kaže, propusta pozvao predsjednika Gradskog vijeća Darka Bekića na ostavku.

Gradonačelnika Krešimir Ačkar predložio je da se na dnevni red dodaju dvije točke po žurnom postupku. Riječ je o Odluci o plaćanja poreza na potrošnju i Izmjeni odluke o lokalnom porezu. Ta je točka stavljena na dnevni red ove sjednice zbog primjedbi Ministarstva financija na način donošenja odluke na prošloj sjednici.

Na inzistiranje Ive Jelušića, sastaje se Odbor za statutarno-pravna pitanja koji će raspraviti o ovom prijedlogu. Jelušić je naglasio kako je to jedini ispravan način stavljanja točke na dnevni red po hitnom postupku. Zamolio je da se prestanemo sramotiti i da nam ministarstva vraćaju dokumente i odluke zbog nepoštivanja pravnih propisa. Njegov je zahtjev prihvaćen od strane gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća. Predsjendik Gradskog viejća odredio je stanku od 10 minuta kako bi se mogao sastati Odbor za statutarno-pravna pitanja.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare