Muškarcu (70) koji je na kolinju pištoljem teško ranio 18-godišnjaka prijeti do tri godine zatvora

kolinju
Foto: Pixabay

Muškarcu (70) koji je sredinom studenoga na kolinju u Obrezini teško ozlijedio 18-godišnjeg mladića prijeti do tri godine zatvora. Mladić je zadobio ustrijelnu ranu u području lijeve prepone i bio je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu na Rebru. Državno odvjetništvo sumnjiči 70-godišnjaka da je počinio kazneno djelo iz nehaja, pa mu prijeti do tri godine zatvora.

Mladić je pomagao držati svinju koju je trebao pištoljem usmrtiti 70-godišnjak. Nakon što je ubio svinju, muškarac je slučajno pritisnuo okidač i pogodio 18-godišnjaka koji je s još nekoliko osoba pomagao u svinjokolji.

– Osumnjičeni 70-godišnjak je 17. studenoga u Obrezini, u dvorištu prilikom svinjokolje, uslijed nestručnog rukovanja pištoljem, kojeg je neprijavljeno posjedovao, ispalio metak prema oštećeniku rođenom 2003. godine – objavilo je Državno odvjetništvo.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja muškarca kojeg se tereti za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Državno odvjetništvo za počinitelja nije tražilo pritvor, već mu zbog opasnosti od ponavljanja djela donijelo rješenje o mjeri opreza kojim mu je naložena obveza redovitog javljanja policiji.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare