Kod Velike Gorice policija otkrila hangar prepun sadnica konoplje: Uhićeno šest osoba, susjedi šokirani

konoplje
Ilustracija: PU zagrebačka

Impresivni laboratorij indijske konoplje otkrili su zagrebački kriminalisti na jednom imanju u Lazini Čičkoj nadomak Velike Gorice, piše Jutarnji list.

Kriminalističko istraživanje rezultiralo je uhićenjem šest osoba od kojih su četiri srbijanska državljana, ali i pronalaskom preko tisuću sadnica indijske konoplje koje su rasle u fantastičnim uvjetima u nekih 500-tinjak kvadrata velikom hangaru djelomično ukopanom u zemlju.

Laboratorij je bio opremljen lampama, ventilacijom, prskalicama i svim ostalim potrebnim za uzgoj u kontroliranim uvjetima.

Neki od susjeda s kojima su razgovarali novinari Jutarnjeg lista, rekli su da su ostali zatečeni kad su vidjeli policiju u ulici pogotovo u dvorištu na kućnom broju gdje su proveli sate i sate.

– Čuo sam da traže svjedoke za pretres, ali nisam želio imati s tim posla pa kasnije svjedočiti itd. Nisam znao zbog čega su došli, ali nije puno trebalo da se pročuje po selu. Oni su vrijedna obitelj, bave se voćarstvom i pretrpjeli su milijunsku štetu zbog mraza koji im je uništio usjeve, a rate kredita su im stizale na naplatu. Naprosto ne mogu vjerovati da su se upustili u tu ludost ako je doista istina da je gazda znao i da je upleten u to – kaže jedan od susjeda.

Na upit o strancima na njihovu imanju kaže da je čuo da je još ljetos angažirao dečke iz susjedstva, preko granice, da mu pomognu oko uzgoja voćki i radova u polju jer da naši mladi ne žele raditi.

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
1 year ago

Ne znam kaj ima u tome loše? Europa legalizira, a naši vode rat protiv, umjesto da pohapse ovu vladajuću bandu.

Zadnji uredio 1 year ago by Ribničan