VIDEO: Policija objavila detalje velike zapljene droge na području Velike Gorice. Pogledajte što su sve pronašli

Iz Policijske uprave zagrebačke objavili su detalje zapljene droge u Lazini Čičkoj i kriminalističkom istraživanju više osoba koje terete za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te zločinačko udruženje. Policija je na području Velike Gorice pronašla više od 2295 stabljika konoplje koje su brali u tu svrhu angažirani strani državljani, izvijestili su u petak iz policije.

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad 32-godišnjakom, 29-godišnjakom kao i nad četiri državljanina Republike Srbije starosti 29, 31, 35 i 38 godina te jednom zasad nepoznatom muškom osobom. Policija sumnja da je 32-godišnjak krajem kolovoza 2021. godine organizirao zločinačko udruženje na način da je u zajedničko djelovanje s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi povezao ostale osumnjičene.

policija
Foto: Policijska uprava zagrebačka

Nadalje se sumnja da su osumnjičeni s istim ciljem međusobno podijelili poslove unutar udruženja, na način da je 32-godišnjak financirao nabavku sjemena konoplje i opreme za umjetne uvjete uzgoja bilja, 29-godišnjak je u sastavu zločinačkog udruženja bio zadužen za pronalazak pogodnog prostora za instalaciju opreme i uspostavu improviziranoga laboratorija koji je naposljetku složen i stavljen u funkciju na području Velike Gorice od strane zasad nepoznate osobe.

Osumnjičeni (32 i 29) su po sadnji konoplje svakodnevno se brinuli o sadnicama da bi po sazrijevanju konoplje 32-godišnjak angažirao četiri osumnjičena državljanina Srbije koji su bili zaduženi za branje i pripremu konoplje za neovlaštenu prodaju na ilegalnom tržištu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici proveli su pretragu skladišta na području Velike Gorice temeljem naloga suda te su pronašli ukupno 2 295 stabljika konoplje visine do 120 centimetara, 4.200 grama konoplje kao i kompletnu opremu za ostvarivanje uvjeta umjetnog uzgoja bilja.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare