Predstavljen zbornik narodnih običaja i jezičnog blaga kravarskog kraja „Naši bregi negda“

zbornik
Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija

U sklopu projekta „Pokrenimo KOK“ tiskan je zbornik narodnih običaja i jezičnoga blaga kravarskoga kraja „Naši bregi negda“. Autori zbornika su Anka Petrac, Barbara Ivanjko i Josip Popović, a nakladnik Udruga umirovljenika općine Kravarsko. Zbornik je nastao s ciljem očuvanja jezične tradicije stanovnika središnjega dijela Vukomeričkih gorica.

zbornik
Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija

– Cilj je potaknuti mlade naraštaje da njeguju svoje običaje, a one starije da sačuvaju i šire narodno blago – rekla je na promociji zbornika Marija Povoljnjak, koordinatorica aktivnosti projekta „Pokrenimo KOK“.

Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija

Ovaj se projekt sufinancira sredstvima Europskoga socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Nositelj projekta je Udruga „5+“, a partneri Udruga umirovljenika općine Kravarsko, Općina Kravarsko, KUD Kravarsko i LAG „Vallis Colapis“. Osnovna zadaća je širenje raspona socijalnih, kulturnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja u lokalnoj zajednici.

zbornik
Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija

Promociji zbornika „Naši bregi negda“ prisustvovao je i zamjenik župana Ervin Kolarec. Rekao je da se radi o hvalevrijednom projektu, te da sve dobre stvari u općini Kravarsko treba „ukoričiti“ kako bi generacije koje dolaze vidjele koliki su obol ovome kraju dali oni prije njih. Rekao je i da se nada da će zajedničkim angažmanom što prije krenuti gradnja nove crkve u Kravarskom, na mjestu porušene u potresu.

– Uprijet ćemo sve snage da već sljedeće godine crkva dođe pod krov, rekao je Kolarec, poručivši da će Županija i dalje pomagati sve dobre projekte i programe u ovoj općini kako bi se oni realizirali na kvalitetan način.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare