Sindikati traže 13. plaću, veći regres…Ministar Aladrović im poručio da su zahtjevi nerealni

sindikati

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović komentirao je zahtjeve koje su sindikati javnih službi u ponedjeljak iznijeli u pregovorima o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru, javlja N1.

– Mi smo uzeli neko vrijeme da vidimo što to znači financijski, svi se možemo složiti da su izrazito izdašni i u ovom trenutku nisu realni – kazao je ministar o traženjima sindikata.

Čelnici sindikata su, naime, zatražili 13. plaću, rast osnovice i povećanje materijalnih prava. Upozorili su i da Hrvatska treba povećati cijenu rada.

– Očekujem da ćemo za pregovaračkim stolom postići neki kompromis, poručio je ministar objašnjavajući da je Hrvatska u situaciji kad će joj sljedeće godine vjerojatno odobriti ulazak u eurozonu te da i zbog toga treba voditi računa o financijama.

– Za realne scenarije jesmo, ali ono što je jučer predstavljeno nadilazi financijski potencijal Republike Hrvatske – kaže ministar.

– Očekujem da ćemo još neko vrijeme nalaziti balans, očekujem da ćemo se uspjeti dogovoriti, naravno u realnim okvirima – zaključuje.

Podsjetimo, glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić rekao je jučer kako je došlo vrijeme da u Hrvatskoj uvedu 13. plaću ‘ne samo za javne službe već za sve radnike u zemlji’, piše N1.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare