Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije: Za braniteljsku populaciju osigurano preko milijun kuna

branitelje
Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija

Konstituirajuća sjednica novoga saziva Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održana je, a predsjednik Odbora je zamjenik župana Ervin Kolarec.

– I danas u mirnodopsko vrijeme branitelji su važan stup društva. Svi zajedno moramo prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskome ratu i obolu koji su branitelji dali u obrani domovine – rekao je Kolarec.

branitelje
Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija

Za braniteljsku populaciju u proračunu za 2022. Županija je ukupno predvidjela 1,15 milijuna kuna. Za financiranje programa i projekata udruga proizašlih iz Domovinskoga rata predviđeno je 600.000 kuna, a za liječenje hrvatskih branitelja u SB “Naftalan” 400.000 kuna. Liječenje je osigurano za 120 branitelja i udovica smrtno stradalih branitelja. Novac je predviđen i za obilježavanje Dana hrvatskih branitelja – 27. lipnja.

Odbor za hrvatske branitelje stalno je, radno tijelo župana. Zadaće Odbora su raspravljati i obrađivati pitanja vezana uz prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, predlagati županu rješenja kojima će se unaprijediti skrb o braniteljima, surađivati s udrugama proizašlima iz Domovinskoga rata… Odbor za hrvatske branitelje, također, nositelj je organizacije obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

Uz zamjenika župana, članovi Odbora su Željko Cesarec, Vesna Mihaljević, Stjepan Gudec, Ivan Janković, Zvonko Marić, Tihomir Trešćec, Miljenko Komes, Rudolf Jedvaj, Stjepan Kovačević, Nikola Tominac, Željko Brezovečki, Ivan Batušić, Dražen Brezec i Ksenija Čuljak.

Konstituirajuća sjednica novoga saziva Odbora za branitelje započela je minutom šutnje za preminule Adolfa Paara i Gorana Leša, članove Odbora u prethodnom sazivu, izvijestili su iz Zagrebačke županije.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare