Održana Skupština Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije

skupština
Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija

Sjednicu Skupštine održala je Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Donesen je novi Statut Zajednice kojim je, uz ostalo, definirano da ona ubuduće ima i administrativnog tajnika. U članstvo Zajednice primljene su sportske zajednice općina Krašić i Luka, izvijestili su iz Zagrebačke županije.

Proračunom za 2022. Županija je za Zajednicu sportskih udruga i saveza predvidjela 6,12 milijuna kuna.

– Svaka uložena kuna u sportaše deseterostruko se vraća – istaknuo je zamjenik župana Ervin Kolarec. Poručio je da je siguran da će se u ovome mandatnom razdoblju napraviti „korak naprijed“ u svim granama sporta. Rekao je i da cilj mora biti uključiti u sport što više mladih ljudi, kao i gradnja sportske infrastrukture.

skupština
Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija
Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija

Osim za Zajednicu sportskih udruga i saveza, Županija je proračunom za 2022. predvidjela i sredstva za Županijski školski-sportski savez i Sportski savez osoba s invaliditetom. Dodatno će podržati i nekoliko međunarodnim natjecanja na svome području (Snow Queen Trophy, WRC Croatia rally, biciklističku utrku CRO Race), a novac je osiguran i za nagrađivanje sportaša. Ukupno će u sport u idućoj godini, rekao je Kolarc, biti uloženo oko 8 milijuna kuna.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare