Projekt Buš Eko?!: Promocija solarnog stabla i božićni koncert u Buševcu

solarnog

Kroz projekt Buš Eko?! u središtu Buševca postavljeno je solarno stablo koje je financirano sredstvima Grada Velika Gorica. U srijedu, 22. prosinca solarno stablo će biti predstavljeno mještanima.

Samo stablo je smješteno u centru naselja u blizini škole, vrtića, dječjeg igrališta, crkve i kulturnog doma te omogućuje svim mještanima od najmlađih do najstarijih da se malo zaustave, odmore na ovom mjestu i druže.

Osim samog novog mjesta za okupljanje, osvjetljavanja prostora, mogućnosti punjenja mobitela ili električnih  bicikla, stablo ima i edukativnu ulogu te nam na konkretnom primjeru pokazuje kako možemo koristiti održive izvore energije po principu samoodrživosti, smanjiti emisiju CO2 u atmosferu te kako možemo zaštititi naš okoliš i učiniti nam život ugodnijim i ljepšim za nove generacije, ističu iz Buš Eko?.

Nakon promocije solarnog stabla, pridružite se Buševčanima na tradicionalnom Božićnom koncertu u crkvi Sv. Ivana Krstitelja od 20 sati, s gostima ‘’Cura i dečko’’. Nakon koncerta u Etno zadruzi Buševec možete se okrijepiti kuhanim vinom i domaćim kolačima.

solarnog

Projket Buš Eko?! punog naziva “Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice“ financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH. Voditelj projekta je DOOR zajedno s partnerima REGEA, Gradom Velika Gorica i Ogrankom seljačke sloge Buševec.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare