Most objavio da imaju 400.000 potpisa za referendum: Doznali smo koliko su ih njihovi volonteri skupili u Velikoj Gorici

400.000 potpisa
Mostovci tvrde da su skupili 400.000 potpisa za raspisivanje referenduma / Foto: Facebook Most VG

Predstavnici Mosta danas su objavili kako su skupili dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o ukidanju covid potvrda. Božo Petrov istaknuo je kako će pravovaljane potpise odnijeti 24. siječnja sljedeće godine u Sabor, a Marin Miletić je ustvrdio da su skupili 400.000 potpisa.

– Mi ćemo predati pravovaljane potpise i tu neće biti nikakve dvojbe. Danas želim poručiti našim volonterima, svim građanima Republike Hrvatske koji nas podržavaju, da mogu mirno proslaviti Božić. Mi referendum o ukidanju stožerokracije i covid potvrda imamo, a ako kojim slučajem nekim makinacijama ovi na vlasti pokušaju zaustaviti taj referendum, ja im to ne bih preporučio. Vladajući se ne bi trebali bojati naroda, s narodom bi trebali razgovarati, narod bi trebali pitati, ne samo svake četiri godine kad su izbori. Ova vlast i sve vlasti u Hrvatskoj boje se referenduma – kazao je Nikola Grmoja.

Potpisi su se skupljali na više od 1200 mjesta, među njima i na više lokacija u Velikoj Gorici. Prikupljanje je trajalo od 4. do 18. prosinca. Ministrstvo pravosuđa i uprave utvrdilo je da je u registru birača na dan 4. prosinca 2021. upisano ukupno 3.684.467 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a za raspisivanje referenduma potrebno je prikupiti deset posto od broja birača – 368.446 potpisa. To znači da su Mostovci skupili desetak posto potpisa više nego je potrebno.

U Velikoj Gorici potpise je skupljalo 50-ak volontera koji, prema riječima koordinatora Mosta za Veliku Goricu Damira Slojšeka, uglavnom nisu članovi stranke. Na kraju su oni u našem gradu skupili oko 6700 potpisa.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare