Humanitarna akcija za obitelj Bartolin iz Ogulinca: Udruga Glas poduzetnika gradi im kuću, ali trebaju pomoć svih koji mogu pomoći

obitelj bartolin
Udruga Glas poduzetnika u humanitarnoj akciji planira izgraditi i kuću obitelji Bartolin iz Ogulinca / Izvor: UGP

Mladoj obitelji Bartolin teško je stradala kuća u Ogulincu pokraj Velike Gorice u lanjskom potresu. Stoga su posljednjih gotovo godinu dana proveli u kontejneru. Otac Luka i majka Marija imaju trojicu sinova – Davida (2), Dorijana (4) i malog Niku, prerano rođenog palčića koji je još uvijek u zagrebačkom rodilištu.

Ipak Niko neće iz rodilišta prijeći u kontejner nego će privremeno preseliti u stan u Velikoj Gorici kojeg je obitelj dobila na korištenje od grada. U njemu će biti dok im Udruga Glas poduzetnika ne izgradi kuću. Stoga je UGP pokrenula i humanitarnu akciju.

Do potresa živjeli su u Ogulincu u kući koju je Luka dobio u nasljedstvo. Uzeo je i kredit kako bi je obnovio. Došao je potres i uništio kuću, ali je rata kredita od 3000 kuna ostala…

Obitelj je, kao što smo već napisali, nakon potresa živjela u kontejneru od dvadesetak kvadrata. Uredili su ga kao pravi dom i u njega uložili 10.000 kuna koje su kao pomoć nakon potresa dobili od grada Velike Gorice. Kontejner je jesenas počeo prokišnjavati i uvjeti za življenje u njemu dodatno su se pogoršali. Uzela je obitelj još jedan kredit kako bi sanirala i kontejner koji je sve više vlažio…

Marija je trgovkinja u lokalnom dućanu, a Luka radi u skladištu. Skladna su i skromna obitelj. Niko se rodio 29. listopada, gotovo tri mjeseca prije redovnog termina, i imao je samo 980 grama. Sada je, prema pisanju Jutarnjeg lista, došao do 2100 grama, izašao je iz inkubatora i, kada još malo ojača, moći će izaći iz bolnice. Trebalo bi to biti nakon Nove godine.

U pomoć je priskočila Udruga Glas poduzetnika koja se i inače istaknula brojnim humanitarnim aktivnostima za stradale nakon katastrofalnog potresa prije godinu dana na Banovini. Oni će Bartolinima izgraditi kuću. No skupili su tek dio novca i potrebna im je pomoć svih koji mogu pomoći. Udruga je već izgradila dvije kuće za obitelji iz Petrinje, a gradi se još jedna u Sisku.

Ako možete uključite se i vi i pomozite mladoj obitelji Bartolin iz Ogulinca, ali i ostalima kojima pomažu vrijedni ljudi iz Udruge Glas poduzetnika.

Evo gdje možete uplatiti novac na račun ili putem bar koda:

IBAN: HR9223600001503022250
Glas poduzetnika, Ulica Republike Austrije 33, Zagreb

Model “HROO” i poziv na broj “00000 – OIB platitelja”

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare