Dva gorička restorana uvrštena u prestižni gastro vodič Gault&Millau Croatia za 2022. godinu

restorana
Foto: Mon Ami

U novom specijalnom izdanju popularnog gastro vodiča Gault&Millau Croatia za 2022. svoje mjesto našla su i dva gorička restorana – Mon Ami i Cowboy.

U vodič za Zagreb i okolicu za 2022. godinu uvršteno je 100 restorana, bistroa, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica iz grada Zagreba te iz Zagrebačke županije.

restorana

– Raduje me da je na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba, svjetlo dana ugledao ovaj cijenjeni svjetski gastro-vodič s tradicijom dugom gotovo 60 godina.

Gastronomska scena Zagreba nikada nije bila bogatija, stoga sa zadovoljstvom preporučujem vodič Gault&Millau posvećen Zagrebu kao putokaz prema onim zagrebačkim ugostiteljima kod kojih se često traži i stol više – rekla je direktorica TZ Zagreb Martina Bienenfeld.

Direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović / Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija

– Hrana i kultura su duboko usađeni u nacionalni identitet Zagrebačke županije. Dobro se kuha. Čak i najjednostavnija jela ukusna su i fina jer su pripremljena od autentičnih namirnica s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Lokalnu namirnicu prati jedinstvena priča na putu od polja do stola. Turistička zajednica Zagrebačke županije po prvi puta sudjeluje u izradi svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia te sam izuzetno ponosna i sretna što smo predstavili djelić naše autentične gastronomske scene – izjavila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare