Gradska četvrt Hrvatski velikani: Odluka o naplati parkiranja bit će donesena za dva tjedna

parkiranja
Foto: GČ Hrvatski velikani

Gradska četvrt Hrvatski velikani održala je u utorak navečer sjednicu Vijeća na kojoj su raspravljali o uvođenju naplate parkiranja na područje cijele četvrti. Prije same sjednice održana je javna rasprava u kojoj su sudjelovali i građani.

– Iznimno smo zadovoljni odazivom stanara, žustrom, ali argumentiranom raspravom o prijedlogu rješenja problema parkinga koji bi mogao rezultirati na sljedećoj javnoj raspravi – objavili su iz GČ Hrvatski velikani.

GČ Hrvatski velikani želi uvesti naplatu u Ulicu kralja Stjepana Tomaševića od br. 1 do br. 17, Ulicu kralja Držislava od br. 1 do br. 13, Ulicu kneza Branimira od br. 22 do br. 24, Ulicu kralja Zvonimira od br. 9 do br. 21 i Cvjetno naselje.

Građani koji žive na području ove gradske četvrti često se žale da ne mogu pronaći slobodno parkirno mjesto.

– Glavni razlog pokretanja ove inicijative jest cjelodnevni i kronični nedostatak parkirnih mjesta na području kvarta koji se javlja zbog raznih faktora poput blizine centra, Veleučilišta i gradskih institucija. Uvođenjem naplate se s jedne strane smanjuje broj vozila na lokacijama, a sa druge stanarima osigurava mogućnost nabave godišnje karte po povlaštenoj cijeni za određenu zonu – ističu iz Vijeća Gradske četvrti Hrvatski velikani.

Sljedeća sjednica Vijeća održat će se za dva tjedna kada bi trebala biti donesena odluka o naplati parkiranja.

parkiranja

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare